Flanksteiku iegūst no liellopa pavēderes sānu daļas un, lai gan pavēderes gaļa kopumā ir jāgatavo lēni un ilgi zemās temperatūrās, plānais un samērā platais flanksteika gabaliņš ir pagatavojams samērā ātri. Biezākajā vietā tas ir tikai 2 - 3 centimetrus biezs, pakāpeniski gabalam kļūstot plānākam.
Flanksteiks ir ideāli piemērots, uzņemot ciemiņus, tas ir pietiekami liels, sver apmēram 500 - 800 gramus. Ar to pietiks apmēram sešiem līdz astoņiem ēdājiem, atkarībā no tā, kā gaļa tiek pasniegta. Flanksteika priekšrocība ir arī tā, ka no tā sanāks šķēles gan sarkanā steika mīļotājiem, gan tiem, kam patīk, ka steiks ir gandrīz caurcepies. Tas spēs apmierināt dažādas gaumes.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit