Gatavojot plašākas mājas viesības, ļoti bieži ledusskapis ir pilns ar ēdieniem, un dzērieniem tajā vairs nav vietas. Protams, var izmantot spaini, piepildītu ar ledu, un tajā salikt pudeles, bet spainī nemaz tik daudz pudeles nesaliks. Ko darīt šādās reizēs? Atbild portāls www.thekitchn.com.
Ideāla vieta dzērienu atdzesēšanai ir … veļas mašīna. Ja gaidāmas lielākas viesības un dzērieniem vairs neatrodas vieta ledusskapī, tos no rīta var sakraut veļas mašīnā, ierokot pudeles ledū. Līdzko ir vajadzība paņemt jaunu atvēsinātu dzērienu, izņemam no ledus un lietojam.
Tā kā veļas mašīnai ūdens tek brīvi laukā, tava virtuve nepludos no kūstošā ledus. Turklāt aizvērtā veļas mašīnā būs samērā auksts un ledus tik ātri nekusīs. Šo paņēmienu var izmantot gan veļas mašīnai, kurai durvis ir sānos, gan no augšas.
Piedāvājam svētkiem kārdinošu dzērienu izlasi. Priecīgas brīvdienas!
Mājās gatavots medus un maizes kvass
“Tiem, kam rūgtenais dzēriens – alus pie sirds neiet, piedāvāju izmēģināt miestiņa recepti. Kvass ir garda alternatīva, turklāt piemērota arī bērniem un šoferīšiem. Tas lieliski veldzē slāpes un ir labs papildinājums pie dažādiem ēdieniem,” stāsta restorāna „Trīs naži” pavāre Kristīne Strode, titula „Latvijas pavārs 2014” īpašniece. Viņa piedāvā savu medus miestiņa recepti, pagatavo un izbaudi!
Ūdens ar zemenēm, citronu un baziliku
Aromātisks un atsvaidzinošs būs ūdens ar zemenēm, citronu un bazilika lapiņām. Atdzesē apmēram stundu, lai garšas sadraudzējas.
Spirdzinošā zemeņu, arbūza un citrusu sangrija
Darbadienas noslēgumam vai laiskām brīvdienām tieši laikā! Šis dzēriens gan domāts tieši pieaugušajiem, jo kokteiļa glāzē arbūzs draudzēsies ne vien ar rozā vīnu, bet arī nedaudz citronu liķiera.
Persiku sangrija
Vasarīgs, aromātisks dzēriens, kas veldzēs karstā vasaras pēcpusdienā un darīs to tīksmīgāku.
Zemeņu un rabarberu sangrija
Zemeņu laikā sangrija jājauc ar zemenēm, klāt liekot arī rabarberu. Zemenes saderēsies ar rozā vai balto vīnu. Sangriju pēc sajaukšanas būtu jānoliek ledusskapī vismaz uz stundu, lai garšas sadraudzējas. Toties, lai sangrija priecīgi sprēgātu pa mēli, pirms pasniegšanas pievieno atdzesētu gāzēto ūdeni, kuru var aizstāt arī ar aukstu šampanieti.
Atsvaidzinošais arbūzu sulas un vīna kokteilis piektdienas vakaram
Nupat ir īstais arbūzu un meloņu laiks! Recepte atsvaidzinošam vasaras dzērienam piektdienas vakarā - iedvesmojāmies spāņu tapu bāra Madride Facebook profilā!
Ūdens ar zemenēm, laimu un gurķi
Ūdeni dzeršanai var aromatizēt ar jebkādiem augļiem. Piedāvājam ūdeni ar zemenēm, laimu un gurķiem. Pievienotais gurķis ūdeni padara mīkstu, bet zemenes un laims uzburs glāzē vasaru.