auksts alus pudeles ledus
Foto: Shutterstock

Gatavojot plašākas mājas viesības, ļoti bieži ledusskapis ir pilns ar ēdieniem, un dzērieniem tajā vairs nav vietas. Protams, var izmantot spaini, piepildītu ar ledu, un tajā salikt pudeles, bet spainī nemaz tik daudz pudeles nesaliks. Ko darīt šādās reizēs? Atbild portāls www.thekitchn.com.

Ideāla vieta dzērienu atdzesēšanai ir … veļas mašīna. Ja gaidāmas lielākas viesības un dzērieniem vairs neatrodas vieta ledusskapī, tos no rīta var sakraut veļas mašīnā, ierokot pudeles ledū. Līdzko ir vajadzība paņemt jaunu atvēsinātu dzērienu, izņemam no ledus un lietojam.

Tā kā veļas mašīnai ūdens tek brīvi laukā, tava virtuve nepludos no kūstošā ledus. Turklāt aizvērtā veļas mašīnā būs samērā auksts un ledus tik ātri nekusīs. Šo paņēmienu var izmantot gan veļas mašīnai, kurai durvis ir sānos, gan no augšas.

Piedāvājam svētkiem kārdinošu dzērienu izlasi. Priecīgas brīvdienas!

Mājās gatavots medus un maizes kvass

Foto: Privātais arhīvs

“Tiem, kam rūgtenais dzēriens – alus pie sirds neiet, piedāvāju izmēģināt miestiņa recepti. Kvass ir garda alternatīva, turklāt piemērota arī bērniem un šoferīšiem. Tas lieliski veldzē slāpes un ir labs papildinājums pie dažādiem ēdieniem,” stāsta restorāna „Trīs naži” pavāre Kristīne Strode, titula „Latvijas pavārs 2014” īpašniece. Viņa piedāvā savu medus miestiņa recepti, pagatavo un izbaudi!

Lasīt vairāk

Ūdens ar zemenēm, citronu un baziliku

Foto: Shutterstock

Aromātisks un atsvaidzinošs būs ūdens ar zemenēm, citronu un bazilika lapiņām. Atdzesē apmēram stundu, lai garšas sadraudzējas.

Lasīt vairāk

Spirdzinošā zemeņu, arbūza un citrusu sangrija

Foto: Shutterstock

Darbadienas noslēgumam vai laiskām brīvdienām tieši laikā! Šis dzēriens gan domāts tieši pieaugušajiem, jo kokteiļa glāzē arbūzs draudzēsies ne vien ar rozā vīnu, bet arī nedaudz citronu liķiera.

Lasīt vairāk

Persiku sangrija

Foto: Shutterstock

Vasarīgs, aromātisks dzēriens, kas veldzēs karstā vasaras pēcpusdienā un darīs to tīksmīgāku.

Lasīt vairāk

Zemeņu un rabarberu sangrija

Foto: Shutterstock

Zemeņu laikā sangrija jājauc ar zemenēm, klāt liekot arī rabarberu. Zemenes saderēsies ar rozā vai balto vīnu. Sangriju pēc sajaukšanas būtu jānoliek ledusskapī vismaz uz stundu, lai garšas sadraudzējas. Toties, lai sangrija priecīgi sprēgātu pa mēli, pirms pasniegšanas pievieno atdzesētu gāzēto ūdeni, kuru var aizstāt arī ar aukstu šampanieti.

Lasīt vairāk

Atsvaidzinošais arbūzu sulas un vīna kokteilis piektdienas vakaram

Foto: Shutterstock

Nupat ir īstais arbūzu un meloņu laiks! Recepte atsvaidzinošam vasaras dzērienam piektdienas vakarā - iedvesmojāmies spāņu tapu bāra Madride Facebook profilā!

Lasīt vairāk

Ūdens ar zemenēm, laimu un gurķi

Foto: Shutterstock

Ūdeni dzeršanai var aromatizēt ar jebkādiem augļiem. Piedāvājam ūdeni ar zemenēm, laimu un gurķiem. Pievienotais gurķis ūdeni padara mīkstu, bet zemenes un laims uzburs glāzē vasaru.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!