šašliks grils
Foto: Shutterstock
Grilēšana ir neatņemama vasaras tradīcija, un tā kļūst īpaši aktuāla, tuvojoties Līgo svētkiem, jo jādomā, kā savu ģimeni un viesus iepriecināt ar lielisku cienastu – aromātisku, sulīgu un maigu šašliku. Savā pieredzē ar "Tasty.lv" lasītājiem dalās "Lido" šefpavāre Ilga Joma, sniedzot profesionālus gaļas un citu produktu grilēšanas noslēpumus.

Kas jāievēro, lai marināde nenomāktu gaļas garšu?

Gaļas marinēšanā ir jāievēro atšķirības – cūkgaļu marinē ilgāk, vistu mazāk, jo tās gaļa ir maigāka. Bet filejas (vistas, cūkgaļas, tītara, liellopa) gandrīz nemaz nav jāmarinē. Gaļas gatavošanā Ilga Joma iesaka ņemt piemēru no kaukāziešiem, kuri, būdami šašlika tradīciju aizsācēji, pamatoti tiek uzskatīti par gaļas cepšanas meistariem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!