saldētas zemenes
Foto: Shutterstock
Saldēšana ir viens no saudzīgākajiem konservēšanas veidiem, saglabājot augļos un ogās lielāko daļu to vērtīgās īpašības. Zemeņu sezona pieņemas spēkā un var jau iesaldēt pirmās ogas ziemas krājumiem. Briest un gatavojas arī persiki un aprikozes, drīz sekos pārējās vasaras ogas un augļi. Vai tu zināji, ka saldētās vasaras ogās ir vairāk vitamīnu un vērtīgo minerālvielu nekā nesezonā audzētās ogās? Bet kā ogas un augļi jāsaldē pareizi?

Augļi un ogas jāsaldē bez steigas, pa nelielām porcijām, atbilstoši saldēvas izmēram un brīvajai vietai, kur vienā kārtā varētu ielikt paplāti ar ogām.

Ogām, kuras vēlies saldēt, jābūt nebojātām, veselām un skaistām. Vispirms ogas un augļus nomazgā un nosusina. Ogas, kuras ir tīras, nemazgā. Jo sausāki būs svaigie augļi, jo kvalitatīvāki būs saldētie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!