pārtikas plēve
Foto: Shutterstock

Līdz šim šķiet, pārtikas plēve kalpojusi vienam cēlam un ļoti svarīgam mērķim – pārtikas svaiguma saglabāšanai ilgāku laiku. Mēs to liekam pār bļodiņām ar salātiem vai citiem ēdieniem, vai vienkārši ietinam tajā tādus produktus, kā sieru vai kārtaino mīklu. Taču šim mazajam virtuves palīgam var būt arī citi pielietojumi, kā norāda TastingTable.com.

Palīgs augļu nogatavināšanā

Iepriekš esam stāstījuši par dažu augļu, piemēram, ābolu, banānu, avokado un citu, nogatavošanās īpašībām. Šie augļi izdala etilēna gāzi, kad tie nogatavojas, tāpēc, ja āboliem glabāsi blakus bumbierus, kas vēl ir pacieti, tie daudz ātrāk nogatavosies. Pārtikas plēve šeit nāk talkā gan, lai nogatavošanos paātrinātu, gan, lai palēninātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!