pesto, baziliks, mērce, itāļu virtuve
Foto: Shutterstock
Pesto pavisam noteikti ir īsta vasaras mērce, kuru pievienojam ne vien itāļu virtuves šedevriem, bet arī svaigiem vasaras salātiem, grauzdiņiem un citiem labumiem. Ja gatavo bazilika pesto mājās, tad jāsaskaras ar to, ka zaļais gardums, tiekot pie gaisa malka, pēc kāda mirkļa zaudē savu koši zaļo krāsu. Ko darīt, lai to novērstu?

Viens no paņēmieniem – neliela daudzuma svaigi spiestas citronu sulas pievienošana. Tomēr ne vienmēr ir patika un gribēšana, to darīt. Eksperti no TheKitchn.com ir pārbaudījuši, un atklāj citu paņēmienu – bazilika lapiņu blanšēšanu.

Blanšēt bazilika lapas ir pavisam vienkārši – baziliku ber katliņā ar verdošu ūdeni, un apvāra pārdesmit sekundes, teiksim, ne ilgāk par 15, tā lai lapiņas ūdenī paspēj vien viegli apvīt. Pēc tam ar servēšanas karoti, kurai ir caurumi, zvejo lapiņas ārā un liek ledusaukstā ūdenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!