Kamēr zemenes vēl ir dabūjamas visur – jāgādā par krājumiem ziemā, lai arī aukstajos vakaros garšas kārpiņām par to, cik labi bija vasarā. Šobrīd ir īstais laiks, lai zemenes saldētu, tāpēc apkopojām Cālis.lv kulinārijas foruma lietotāju ieteikumus un dažus praktiskus veidus, kā to izdarīt!
Ja zemenes sārtojas sevis iekoptā dārziņā, gatavās ogas nolasi siltā, sausā laikā. Tā zināsi, ka nolasītās zemenes no saules ir paņēmušas visu saldumu. Notīri tās no lapiņām, un vienkārši saber nelielos maisiņos, un liec saldētavā.
Zemenes saldējot plastmasas trauciņos, tās vispirms nomazgā, noņem zaļās lapiņas, kārtīgi nosusina, lai saldējot nesaliptu, un tad ber saldēšanai paredzētajos trauciņos.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit