ievārījums
Foto: Shutterstock
Praktiskas saimnieces ogu laiku izmanto dažādu gardu ievārījumu, saldskābu džemu vai neparastu čatniju gatavošanai, ko ģimene gardu muti notiesās, smērējot uz svaigi ceptas maizītes ar kraukšķīgu garoziņu vai pievienojot pankūkām vai brokastu putrām. Tomēr tie nav vienīgie veidi, kā patērēt ogu ievārījumus un marmelādes. Tikpat labi tie sader ar sieru, uzkodu maizēm un pat gaļas ēdieniem!

Lai gan veikalu plaukti vai lūst no izvēles pārpilnības, nav nekā labāka par pašu gatavoto. Nereti vasaras ražas pārstrādes procesā aizraujamies un sagatavojam pārāk lielus krājumus. Burciņas ar aromātisko, čakli sarūpēto upeņu, ķiršu, plūmju un citu ogu ievārījumu mēdz aizkavēties pieliekamā plauktos pārāk ilgi, jo aptrūkstas ideju, kā vēl to izmantot. Protams, var ik pārdienu cept smalkmaizītes ar ievārījumu vai gatavot ogu dzērienus un uzputeņus, tomēr pastāv vēl citi varianti, kur lieti noderēs ogu ievārījumi.

Lūk, daži ieteikumi no mūsu komandas. Tev ir citas idejas? Pastāsti par to, rakstot uz receptes@delfi.lv, interesantākās idejas noteikti izmēģināsim un pastāstīsim arī citiem Tasty.lv lasītājiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!