Vispirms, ja nepieciešam, kalmārus atkausē - pa nakti kalmārus no saldētavas pārliek parastā ledusskapja nodalījumā.
Kalmāru notīrīt ir ļoti vienkārši un aizņems vien dažas minūtes. Ja kalmārs ir ar taustekļiem, tos var nogriezt vai atstāt klāt atkarībā no tā, kādu vizuāli vēlas kalmāru uzkodu. No ārpuses kalmāra liemenim noņem plēvīti, bet pēc tam to kā cimdu apgriež otrādāk un noņem plēvīti no iekšpuses, vienlaicīgi iztīrot dažus kalmāra skrimšļainos kaulus. Viss darbs padarīts, kalmārs sagatavots. To var griezt gredzenos, to var griezt gareniski uz pusēm, taustekļus var cept atsevišķi, var atstāt pie pirmā kalmāra gredzena. Kalmāra liemeni var arī pildīt, līdzīgi kā papriku.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit