kūka putukrējums pavlova zemenes
Foto: Shutterstock
Daudzi vasaras deserti nav iedomājamai bez putukrējuma mākoņiem. Cik liela vilšanās namamātei, ja desertu izposta pārāk plāns vai pārkūlies putukrējums. Kādi ir perfekti sakulta putukrējuma noslēpumi?

Izmanto tikai treknu saldo krējumu

Sakult putās var tikai treknu saldo krējumu, tādu kuram ir 35 vai 36%. Jo krējums ir treknāks, jo tas sakulsies noturīgākās putās. Jo krējums ir svaigāks, jo to grūtāk sakult.

Kul aukstu saldo krējumu

Svarīgi, lai krējums būtu auksts un tiktu turēts ledusskapī līdz pēdējam brīdim pirms kulšanas. Ieteicams ledusskapī ielikt arī trauku, kurā tiks kults saldais krējums. Aukstajā traukā lej krējumu, pievieno cukuru un kuļ, kamēr veidojas stingras putas.

Izmanto krējuma kulšanai blenderi

Visefektīgāk krējumu var sakult nevis ar mikseri, bet gan ar blenderi, tad arī trauks var būt istabas temperatūrā. Vispiemērotākais būs galda blenderis ar asmenīšiem apakšā. Ielej blendera traukā krējumu, pievieno cukuru un vaniļu un ieslēdz blenderi. Skaistas mākoņu putas būs gatavas īsā laikā.

Putu noturīgumam pievieno maskarponi

Ja nepieciešams, lai putas būtu noturīgas un spētu ilgāku laiku greznot kūku, sajauc putukrējumu ar sakultu maskarponi. Maskarponi jāsasilda līdz istabas temperatūrai, tad to ar dakšiņu sakuļ, iecilā sakultu putukrējumu. Izmanto attiecības 1:3 vai 1:2 (maskarpone : putukrējumu). Jo maskarpone būs vairāk, jo krēms būs treknāks un noturīgāks.

Putukrējuma pielabošanai izmanto svaigu saldo krējumu

Ja vien putukrējums nav sakūlies sviestā, bet tas ir sakūlies tomēr par daudz un zaudējis glīto izskatu, to var pielabot, izmantojot dažas karotes nekulta svaigā krējuma. Pievieno krējumu un turpina īsu brīdi kult. Svaigais krējums izlīdzinās visus negludumus un pārvērtīs putukrējumu skaistās putās.
Foto: Shutterstock

Pārpalikušo putukrējumu sasaldē

Ja putukrējums ir sakūlies par daudz, negaidi, kamēr tas atsulosies, bet sasaldē to. Sagatavo paplāti, to izklājot ar cepamo papīru, uz tā liec piciņas vai nu ar tējkaroti vai konditorejas maisiņa un uzgaļa palīdzību. Liec paplāti saldētavā un sasaldē. Pēc tam sasaldētās piciņas var salikt atbilstošā konteinerā vai maisiņā. Kad vēlēsies pie kafijas pievienot krējumu, ņem saldēto putukrējuma piciņu. Šādu piciņu var likt arī uz svaigām ogām un ātri pagatavot vienkāršu desertu.


Zemeņu biskvītkūka Dženovas gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kailā biskvītkūka, kas neslēpj to, kas "lācītim" vēderā. Fantastisks vasaras deserts, kura pagatavošana, lai gan prasa nedaudz laika, nemaz nav tik grūta. Un kam gan negaršo gaisīgs biskvīts, zemenes un putukrējums!

Lasīt vairāk

Grēcīgā zemeņu un lazdu riekstu kārtainā kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Un mēs turpinām jūsmot par zemenēm, riekstiem un bezē! Kārdinājums, kuram būs pavisam grūti pretoties, jo šī kārtainā kūka ne tikai izskatās skaisti, bet garšo vēl labāk.

Lasīt vairāk

Vēja kūkas ar putukrējumu un pistācijām

Foto: Shutterstock

Vēja kūkas ar putukrējumu un pistācijām, kuras vienaldzīgu neatstās nevienu.

Lasīt vairāk

Gaisīgais deserts ar zemenēm un bezē jeb 'eton mess'

Foto: Shutterstock

Britu iecienīts deserts "eton mess", kurā svaigie zemeņu gabaliņi mijas ar saldajiem bezē cepumiem, slīgstot gaisīgā putukrējumā. Tā kā deserts ir viegli un ātri pagatavojams, tad recepte noderēs gan saldākai ikdienai, gan svētku reizēm.

Lasīt vairāk

Šokolādes 'Pavlova' ar medū ceptiem bumbieriem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Recepte, ar kuras palīdzību pagatavotā 'Pavlova' būs skaista un atgādinās marmora gabaliņu. Bet šokolādes garša, kuru kūkai piešķir kakao, patīkami kontrastēs ar medū apceptajiem bumbieriem.

Lasīt vairāk

Kārtainā saldējuma kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Auksta un atsvaidzinoša kūka, kuru viegli pagatavot pašam – jāiegādājas vien lielais trauks ar piparmētru saldējumu un daži mazie vaniļas vai plombīra saldējumi, kuriem apkārt ir garda tumšā šokolāde. Pasniedz siltā svētku pēcpusdienā.

Lasīt vairāk

Zemeņu tiramisu kūka bez cepšanas

Foto: Privātais arhīvs

"Padalos ar savu mīļāko un ēdāju slavētāko deserta recepti - zemeņu tiramisu kūku! Tā nav ne jācep, ne jāvāra, ne jāizmanto kādas virtuves iekārtas, tikai nazis un bļoda!" Tasty.lv raksta receptes autore Annija Erdmane.

Lasīt vairāk

Kūka 'Pavlova' ar putukrējumu un ogām

Foto: Privātais arhīvs

Balerīnas Pavlovas kūka mazām un lielām balerīnām. Uz šo kūku aci jau biju uzlikusi sen, bet kaut kā vienmēr likās, ka tās pagatavošana ir grūts un piņķerīgs pasākums un tādēļ es to reizi no reizes atliku un atliku. Taču pienāca diena, kad sapratu, nē... nu tak vajag pamēģināt!

Lasīt vairāk

Zemeņu un putukrējuma krēms

Foto: Shutterstock

Zemeņu un putukrējuma deserts ir supergards - gatavo, cik gribi, pāri nepaliks nekad!

Lasīt vairāk

Zemeņu zupa ar putukrējumu

Foto: DELFI

Viss ģeniālais šai pasaulē ir ļoti vienkāršs - piemēram, šis vasarīgais deserts! Zemeņu vietā var izmantot arī avenes, mellenes vai jebkuras citas ogas, kas pašiem garšo. Ja vien pa rokai ir svaigas (vai arī saldētas, bet atlaidinātas) ogas, saldais krējums un nedaudz cukura, saldēdienu var pagatavot burtiski piecās minūtēs.

Lasīt vairāk

Aveņu tornīškūkas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Katra saldummīļa sapnis – kārtainas kūciņas, kas tā vien kusīs mutē! Kraukšķīgi maigā kārtainā mīkla kusīs mutē kopā ar aveņu ievārījumu un putukrējumu, bet cukura glazūras saldums kompensēs tā trūkumu vidējā kūciņas kārtā.

Lasīt vairāk

Groziņi ar zemenēm un mellenēm

Foto: Shutterstock

Gardas, mazas kūciņas, kuras izkūst mutē, katram kumosam sajaucoties ar maskarpones krēma putām un svaigajām zemenēm un mellenēm.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!