Izmanto tikai treknu saldo krējumu
Sakult putās var tikai treknu saldo krējumu, tādu kuram ir 35 vai 36%. Jo krējums ir treknāks, jo tas sakulsies noturīgākās putās. Jo krējums ir svaigāks, jo to grūtāk sakult.
Kul aukstu saldo krējumu
Svarīgi, lai krējums būtu auksts un tiktu turēts ledusskapī līdz pēdējam brīdim pirms kulšanas. Ieteicams ledusskapī ielikt arī trauku, kurā tiks kults saldais krējums. Aukstajā traukā lej krējumu, pievieno cukuru un kuļ, kamēr veidojas stingras putas.
Izmanto krējuma kulšanai blenderi
Visefektīgāk krējumu var sakult nevis ar mikseri, bet gan ar blenderi, tad arī trauks var būt istabas temperatūrā. Vispiemērotākais būs galda blenderis ar asmenīšiem apakšā. Ielej blendera traukā krējumu, pievieno cukuru un vaniļu un ieslēdz blenderi. Skaistas mākoņu putas būs gatavas īsā laikā.
Putu noturīgumam pievieno maskarponi
Ja nepieciešams, lai putas būtu noturīgas un spētu ilgāku laiku greznot kūku, sajauc putukrējumu ar sakultu maskarponi. Maskarponi jāsasilda līdz istabas temperatūrai, tad to ar dakšiņu sakuļ, iecilā sakultu putukrējumu. Izmanto attiecības 1:3 vai 1:2 (maskarpone : putukrējumu). Jo maskarpone būs vairāk, jo krēms būs treknāks un noturīgāks.
Putukrējuma pielabošanai izmanto svaigu saldo krējumu
Pārpalikušo putukrējumu sasaldē
Ja putukrējums ir sakūlies par daudz, negaidi, kamēr tas atsulosies, bet sasaldē to. Sagatavo paplāti, to izklājot ar cepamo papīru, uz tā liec piciņas vai nu ar tējkaroti vai konditorejas maisiņa un uzgaļa palīdzību. Liec paplāti saldētavā un sasaldē. Pēc tam sasaldētās piciņas var salikt atbilstošā konteinerā vai maisiņā. Kad vēlēsies pie kafijas pievienot krējumu, ņem saldēto putukrējuma piciņu. Šādu piciņu var likt arī uz svaigām ogām un ātri pagatavot vienkāršu desertu.
Zemeņu biskvītkūka Dženovas gaumē
Kailā biskvītkūka, kas neslēpj to, kas "lācītim" vēderā. Fantastisks vasaras deserts, kura pagatavošana, lai gan prasa nedaudz laika, nemaz nav tik grūta. Un kam gan negaršo gaisīgs biskvīts, zemenes un putukrējums!
Grēcīgā zemeņu un lazdu riekstu kārtainā kūka
Un mēs turpinām jūsmot par zemenēm, riekstiem un bezē! Kārdinājums, kuram būs pavisam grūti pretoties, jo šī kārtainā kūka ne tikai izskatās skaisti, bet garšo vēl labāk.
Vēja kūkas ar putukrējumu un pistācijām
Vēja kūkas ar putukrējumu un pistācijām, kuras vienaldzīgu neatstās nevienu.
Gaisīgais deserts ar zemenēm un bezē jeb 'eton mess'
Britu iecienīts deserts "eton mess", kurā svaigie zemeņu gabaliņi mijas ar saldajiem bezē cepumiem, slīgstot gaisīgā putukrējumā. Tā kā deserts ir viegli un ātri pagatavojams, tad recepte noderēs gan saldākai ikdienai, gan svētku reizēm.
Šokolādes 'Pavlova' ar medū ceptiem bumbieriem
Recepte, ar kuras palīdzību pagatavotā 'Pavlova' būs skaista un atgādinās marmora gabaliņu. Bet šokolādes garša, kuru kūkai piešķir kakao, patīkami kontrastēs ar medū apceptajiem bumbieriem.
Kārtainā saldējuma kūka
Auksta un atsvaidzinoša kūka, kuru viegli pagatavot pašam – jāiegādājas vien lielais trauks ar piparmētru saldējumu un daži mazie vaniļas vai plombīra saldējumi, kuriem apkārt ir garda tumšā šokolāde. Pasniedz siltā svētku pēcpusdienā.
Zemeņu tiramisu kūka bez cepšanas
"Padalos ar savu mīļāko un ēdāju slavētāko deserta recepti - zemeņu tiramisu kūku! Tā nav ne jācep, ne jāvāra, ne jāizmanto kādas virtuves iekārtas, tikai nazis un bļoda!" Tasty.lv raksta receptes autore Annija Erdmane.
Kūka 'Pavlova' ar putukrējumu un ogām
Balerīnas Pavlovas kūka mazām un lielām balerīnām. Uz šo kūku aci jau biju uzlikusi sen, bet kaut kā vienmēr likās, ka tās pagatavošana ir grūts un piņķerīgs pasākums un tādēļ es to reizi no reizes atliku un atliku. Taču pienāca diena, kad sapratu, nē... nu tak vajag pamēģināt!
Zemeņu un putukrējuma krēms
Zemeņu un putukrējuma deserts ir supergards - gatavo, cik gribi, pāri nepaliks nekad!
Zemeņu zupa ar putukrējumu
Viss ģeniālais šai pasaulē ir ļoti vienkāršs - piemēram, šis vasarīgais deserts! Zemeņu vietā var izmantot arī avenes, mellenes vai jebkuras citas ogas, kas pašiem garšo. Ja vien pa rokai ir svaigas (vai arī saldētas, bet atlaidinātas) ogas, saldais krējums un nedaudz cukura, saldēdienu var pagatavot burtiski piecās minūtēs.
Aveņu tornīškūkas
Katra saldummīļa sapnis – kārtainas kūciņas, kas tā vien kusīs mutē! Kraukšķīgi maigā kārtainā mīkla kusīs mutē kopā ar aveņu ievārījumu un putukrējumu, bet cukura glazūras saldums kompensēs tā trūkumu vidējā kūciņas kārtā.
Groziņi ar zemenēm un mellenēm
Gardas, mazas kūciņas, kuras izkūst mutē, katram kumosam sajaucoties ar maskarpones krēma putām un svaigajām zemenēm un mellenēm.