cukīni, nūdeles, kabači
Foto: Shutterstock
Tagad, kad vasara ir pilnā plaukumā un pieejami ir garšīgi dārzeņi, kas audzēti tepat, tie jātver un jāgatavo maltītēs, kamēr vien ir tāda iespēja. Viens no interesantākajiem un jaukākajiem veidiem, kā dārzeņus pasniegt – sagriezt tos smalkās strēmelītēs. Kā veikli to izdarīt?

Triks ir pavisam vienkāršs, un nav nepieciešami dārgi vai vietu aizņemoši griezēji. Ar tiem, protams, dārzeņus vari sagriezt visdažādākajos šķēlīšu biezumos un platumos, bet vienkāršākais un veiklākais paņēmiens – žuljena mizotājs. Ar to ātri un vienkārši vari pagatavot cukīni nūdeles. Lai nebūtu tālu jāmeklē, esam atraduši mizotāju šeit. Ar to, tāpat kā jebkuru citu mizotāju, "nomizo" strēmelītes no gatavojamā dārzeņa, un viss!

Cukīni nūdeles vari ēst svaigas salātos, nedaudz pasautēt uz pannas sviestā vai olīveļļā, kopā ar saspiestu ķiploku un garšvielām. Kā arī – blanšēt ūdenī. Saber šķīvī kopā ar vasaras lapu salātiem, ķirštomātiem un citiem labumiem, pieber drusciņu riekstu, un salāti gatavi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!