Vispirms katliņā ar biezu dibenu liek vienu tasīti cukura un ceturtdaļtasi ūdens. Plīts riņķa karstumu ieslēdz uz vidēju un gaida, kad cukurs izkusīs. Galvenais – visu laiku uzmanīt to, kā kūst cukurs, lai tas nepiedegtu. Kad cukurs kļuvis viegli brūns, mērcē iemaisa divas ēdamkarotes sviesta.
Pēc tam katliņu ņem nost no uguns, un izkausētajā cukurā ielej ¾ no tases ar saldo krējumu. Mērci viegli samaisa un pievieno tai tējkaroti vaniļas ekstrakta. Karameļu mērci viegli apmaisa. Nevajag uztraukties, ja tā vēl šķiet pārāk šķidra – atdziestot, tā sabiezēs līdz skaistai, biezai mērces konsistencei. Gatavo mērci pilda noslēgtā traukā – burciņā, stikla pudelītē vai citur.
Tagad, kad proti mērci pagatavot, steidzies to izmantot kādā no gardajām Tasty.lv desertu receptēm!
Ideālā siera kūka bez cepšanas
Šī ideālās siera kūkas recepte nāk no portāla Cālis.lv Virtuves foruma - ļoti universāla un vienkārša recepte - kūkas pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns, vienīgā rūpe ir "sadraudzēties" ar želatīnu un atrast savu ideālo proporciju! Norādītie produktu daudzumi paredzēti kūkai ar 28 centimetru diametru.
Zemeņu panna cotta ar vaniļas mērci
Garda zemeņu sezonas recepte no Dansukker Zemeņu ēdienu meistarklases kopā ar Lauri Aleksejevu (restorāns "36.līnija").
Šokolādes sorbets
Atspirdzinošs un ledus auksts deserts tveicīgajām vasaras dienām – šokolādes sorbets. Lai gan par sorbetu parasti dēvējam tādus saldētos krēmus, kuriem pievienots pavisam nedaudz alkohola, šoreiz noteikti jāpiedēvē nosaukums šim gardajam šokolādes brīnumam. Jo mēli var norīt!
Ābolu pīrāgs ar saldējumu
Siltais un aromātiskais ābolu pīrāgs lieliski kontrastē ar plombīra saldējumu - ātri pagatavojams, vienkāršs un ļoti garšīgs deserts.
Krāsnī cepti āboli ar mandelēm, rozīnēm un saldējumu
Krāsnī cepti āboli, īpaši gardi ar vaniļas saldējumu.
Mājās gatavots plombīra saldējums
Pēc saldējuma mašīnas iegādes kā pirmo recepti ar saldējuma mašīnu izmēģinājām klasisko plombīra saldējumu, tiesa, mēs pievienojām nedaudz svaigu ogu sulu no mellenēm un avenēm iegūtu, tāpēc arī tik maiga lillā krāsa. Bieži un daudz tādu neieēdīsi, (un tas taču tikai pluss) bet kopumā saldējums ļoti garšīgs.
Māmiņdienas siera kūka bez cepšanas
Gatavojoties pavasara sirsnīgākiem svētkiem – Māmiņu dienai, veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis aicina mammu svētkos pārsteigt ar pašu gatavotu, gardu kūku, piemēram, šo siera kūku ar žāvētu augļu pamatni. Tā ne tikai būs īpašs pārsteigums mammai, bet arī patīkams našķis ikvienam svētku viesim.