Vispirms katliņā ar biezu dibenu liek vienu tasīti cukura un ceturtdaļtasi ūdens. Plīts riņķa karstumu ieslēdz uz vidēju un gaida, kad cukurs izkusīs. Galvenais – visu laiku uzmanīt to, kā kūst cukurs, lai tas nepiedegtu. Kad cukurs kļuvis viegli brūns, mērcē iemaisa divas ēdamkarotes sviesta.
Pēc tam katliņu ņem nost no uguns, un izkausētajā cukurā ielej ¾ no tases ar saldo krējumu. Mērci viegli samaisa un pievieno tai tējkaroti vaniļas ekstrakta. Karameļu mērci viegli apmaisa. Nevajag uztraukties, ja tā vēl šķiet pārāk šķidra – atdziestot, tā sabiezēs līdz skaistai, biezai mērces konsistencei. Gatavo mērci pilda noslēgtā traukā – burciņā, stikla pudelītē vai citur.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit