siera kūka, karameļu mērce, deserts, saldais ēdiens
Foto: Shutterstock
Karameļu mērce ir viena no gardākajām piedevām, kuru klāt pa virsu karstām piena putām uz kapučīno, lielām bumbām plombīra saldējuma, vai piešaut nedaudz klāt krēmīgās siera kūkas gabaliņam. Tā vietā, lai pirktu gatavu mērci veikalā, to viegli vari pagatavot mājās pats. Tāpēc visu vēl vairāk saprotamu padara mazais video, kurā skaisti parādīts, kā tieši to izdarīt.

Vispirms katliņā ar biezu dibenu liek vienu tasīti cukura un ceturtdaļtasi ūdens. Plīts riņķa karstumu ieslēdz uz vidēju un gaida, kad cukurs izkusīs. Galvenais – visu laiku uzmanīt to, kā kūst cukurs, lai tas nepiedegtu. Kad cukurs kļuvis viegli brūns, mērcē iemaisa divas ēdamkarotes sviesta.

Pēc tam katliņu ņem nost no uguns, un izkausētajā cukurā ielej ¾ no tases ar saldo krējumu. Mērci viegli samaisa un pievieno tai tējkaroti vaniļas ekstrakta. Karameļu mērci viegli apmaisa. Nevajag uztraukties, ja tā vēl šķiet pārāk šķidra – atdziestot, tā sabiezēs līdz skaistai, biezai mērces konsistencei. Gatavo mērci pilda noslēgtā traukā – burciņā, stikla pudelītē vai citur.

Tagad, kad proti mērci pagatavot, steidzies to izmantot kādā no gardajām Tasty.lv desertu receptēm!


Ideālā siera kūka bez cepšanas

Foto: DELFI

Šī ideālās siera kūkas recepte nāk no portāla Cālis.lv Virtuves foruma - ļoti universāla un vienkārša recepte - kūkas pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns, vienīgā rūpe ir "sadraudzēties" ar želatīnu un atrast savu ideālo proporciju! Norādītie produktu daudzumi paredzēti kūkai ar 28 centimetru diametru.

Lasīt vairāk

Zemeņu panna cotta ar vaniļas mērci

Foto: Publicitātes foto

Garda zemeņu sezonas recepte no Dansukker Zemeņu ēdienu meistarklases kopā ar Lauri Aleksejevu (restorāns "36.līnija").

Lasīt vairāk

Šokolādes sorbets

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Atspirdzinošs un ledus auksts deserts tveicīgajām vasaras dienām – šokolādes sorbets. Lai gan par sorbetu parasti dēvējam tādus saldētos krēmus, kuriem pievienots pavisam nedaudz alkohola, šoreiz noteikti jāpiedēvē nosaukums šim gardajam šokolādes brīnumam. Jo mēli var norīt!

Lasīt vairāk

Ābolu pīrāgs ar saldējumu

Foto: Shutterstock

Siltais un aromātiskais ābolu pīrāgs lieliski kontrastē ar plombīra saldējumu - ātri pagatavojams, vienkāršs un ļoti garšīgs deserts.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti āboli ar mandelēm, rozīnēm un saldējumu

Foto: Shutterstock

Krāsnī cepti āboli, īpaši gardi ar vaniļas saldējumu.

Lasīt vairāk

Mājās gatavots plombīra saldējums

Pēc saldējuma mašīnas iegādes kā pirmo recepti ar saldējuma mašīnu izmēģinājām klasisko plombīra saldējumu, tiesa, mēs pievienojām nedaudz svaigu ogu sulu no mellenēm un avenēm iegūtu, tāpēc arī tik maiga lillā krāsa. Bieži un daudz tādu neieēdīsi, (un tas taču tikai pluss) bet kopumā saldējums ļoti garšīgs.

Lasīt vairāk

Māmiņdienas siera kūka bez cepšanas

Gatavojoties pavasara sirsnīgākiem svētkiem – Māmiņu dienai, veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis aicina mammu svētkos pārsteigt ar pašu gatavotu, gardu kūku, piemēram, šo siera kūku ar žāvētu augļu pamatni. Tā ne tikai būs īpašs pārsteigums mammai, bet arī patīkams našķis ikvienam svētku viesim.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!