Plaucētā mīkla: 7 noslēpumi nevainojamam rezultātam
Foto: Shutterstock
Plaucētā mīkla ir tā brīnummīkla, kura cepoties uzpūšas un maizītes vidū veido tukšumu un kuru pēc tam var pildīt ar dažādiem gardiem krēmiem. Patiesībā, tā ir ļoti vienkārši pagatavojama mīkla, nav salda un pārāk trekna, tādēļ lieliski saderas ar krēmīgajiem pildījumiem gan saldiem, gan sāļiem. Šie septiņi padomi palīdzēs tiem, kuri mīklu gatavo pirmo reizi un kuriem jāpārvar bailes nezināmā priekšā.

Nevāri ilgstoši ūdeni mīklas gatavošanai


Mīklas gatavošanas pirmais solis ir ūdens uzvārīšana ar sviestu. Ūdens ir tikai jāuzvāra, to nedrīkst ilgstoši vārīt. Tādēļ būtu vēlams neaizrauties ar citiem darbiem brīdī, kad uz uguns uzlikts katliņš ar ūdeni un sviestu. Ja ūdens kādu laiku vārās, tas izgaro un mīklai nepieciešamais daudzums vair nav atbilstošs receptē paredzētajam, mīkla izveidojas pārāk bieza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!