Zupām. Ja tev saldētavā būs noglabāts buljons, tad zupu varēsi izvārīt 20 minūtēs. Buljona vārīšana nav grūta, bet laikietilpīga. Izvāri lielu katlu, sapildi saldētavai atbilstošos konteineros un sasaldē. Zupām var iekonservēt vai sasaldēt dažādus iepriekš sagrieztus, apceptus dārzeņus un sēnes. Tie būs jau notīrīti, sagriezti gabaliņos, atliks tikai iebērt katlā. Vienīgais, ko nevar mājās apstākļos iepriekš sagatavot un iesaldēt, ir kartupeļi.
Gaļas pamatēdieniem. Gaļa, kas nopirkta visai nedēļai un nav paredzēta gatavošanai tuvākajās dienās, būtu jāsasaldē. Pirms sasaldēšanas to vēlams sagriezt gabaliņos, atbilstoši ieplānotajai iecerei. Ja plānots befstroganovs, gaļu sagriež šaurās strēmelītēs, ja plānots gulašs, gaļu sagriež kubiņos. Ja paredzēta frikadeļu zupa, sagatavo frikadeļu masu, saveļ bumbiņas un tās sasaldē.