Lai gaļa būtu īpaši mīksta un garda, to ieteicams apstrādāt ne tikai tad, ja ir nolemts cept vai grilēt, bet arī, vārot zupu vai sautējumu, vai cepot sacepumu. Gaļu, pirms sāk gatavot izvēlēto ēdienu, apstrādā un ļauj tai marinēties visu nakti vai dažas stundas. Ar kādiem paņēmieniem tad var mīkstināt gaļu? Atbildi atradām portālā Povarenok.
Īpaši mīksta, sulīga un maiga gaļa sanāks:
- ja to samērcēs ar degvīnu, ļaujot gaļai degvīna marinādē pastāvēt vismaz stundu;
- ja gaļu pa nakti atstās sojas mērcē;
- liellopa vai jēra gaļu apsāla, sapiparo un atstāj marinēties sausajā marinādē visu nakti.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit