Olīveļļa ir viena no visbiežāk izmantotajām eļļām mūsu ēdienkartē. Izšķir divu veidu olīveļļas - filtrēto olīveļļu, kas piemērota cepšanai, un pirmā spieduma olīveļļu, kuru izmantojam dažādiem salātiem un cenšamies termiski neapstrādāt. Kvalitatīva pirmā spieduma olīveļļa turklāt nav lēts pirkums. Ja eļļu glabās nepiemērotos apstākļos, tā kļūs rūgta un zaudēs savu atsvaidzinošo aromātu.
Tā kā olīveļļa tiek izmantota gandrīz katru dienu, to nebūtu prātīgi glabāt pārāk tālu no darba vietas.
Trīs olīveļļas ienaidnieki
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit