Foto: Shutterstock

Olīveļļa ir viena no visbiežāk izmantotajām eļļām mūsu ēdienkartē. Izšķir divu veidu olīveļļas - filtrēto olīveļļu, kas piemērota cepšanai, un pirmā spieduma olīveļļu, kuru izmantojam dažādiem salātiem un cenšamies termiski neapstrādāt. Kvalitatīva pirmā spieduma olīveļļa turklāt nav lēts pirkums. Ja eļļu glabās nepiemērotos apstākļos, tā kļūs rūgta un zaudēs savu atsvaidzinošo aromātu.

Tā kā olīveļļa tiek izmantota gandrīz katru dienu, to nebūtu prātīgi glabāt pārāk tālu no darba vietas.

Trīs olīveļļas ienaidnieki

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!