tasty - 968
Foto: Shutterstock
Granātāboli ir ļoti garda piedeva pie dažādiem salātiem, gaļas ēdieniem un desertiem. Klasisks sāļo ēdienu savienojums ir pīles gaļa ar granātāboliem. Mazās, saldskābās sēkliņas lieliski saderas arī ar pikantām ceptām garnelēm un cietajiem sieriem. Bet, kā saprast, skatoties uz šo augli veikalā, vai tas ir ideāli piemērots izvēlētajai receptei?

Granātāboliem ir dažādas šķirnes: ar izteiktākiem, cietākiem kauliņiem un sīkākiem, mīkstākiem kauliņiem. Granātāboli ar mīkstajām sēkliņām ir nedaudz dārgāki, bet ne vienmēr. Tomēr tas ir tā vērts, lai salātiem pievienotu granātābolus ar mīkstām, pienainām sēkliņām, kas viegli sakožas.

Tirgū ļoti bieži mēdz rakstīt - granātāboli bez sēklām. Šie augļi, protams, ir ar sēklām, bet tās ir smalkas un mīkstas. Turklāt ikvienam vajadzētu arī zināt, ka veselīga ir ne tikai augļa sarkanā sula, bet arī tā kauliņi.

Lai varētu atšķirt šos granātābolus ar mīkstajām sēkliņām, uzmanīgi jāapskata auglis. Tā mizas krāsa ir viegli raibumota. Augli aptaustot, ir jūtami nelieli zirnīši, graudainums. Un vēl viena pazīme - granātāboliem ar smalkām sēkliņām ir bieza miza.

Tomēr būtu jāuzsver, ka ikviens granātābols satur ļoti daudz vērtīgu vielu un vitamīnu mūsu veselībai, vai nu tā sēkliņas ir lielākas vai mazākas.

Ceptas garneles ar granātābolu salsu

Foto: Shutterstock

Ļoti garda tīģergarneļu uzkoda ar asumiņu. Piemērota nelielām viesībām vai īpašam vakaram. Garneles vispirms 30 minūtes marinē. Tikmēr sagatavo salsu. Garnelēm jābūt jēlām, termiski neapstrādātām.

Lasīt vairāk

Pīles krūtiņa ar kraukšķīgiem salātiem un pikantu mērci

Foto: Shutterstock

Īpašām vakariņām var sagatavot pīles krūtiņu ar salātiem. Šim ēdienam ir divas milzīgas priekšrocības. Tas ir ļoti gards un to var pagatavot 20 minūtēs. Var pasniegt salātus un pīli ar jebkuru mērci, kura garšo, bet receptē piedāvājam pikantu mērci, kas padarīs skaistu pavasara vakaru vēl piesātinātāku ar garšām un smaržām. Pīles krūtiņa labi saderēsies ar gaisīgo Pinot Noir sarkanvīnu, brīnišķīgi būs arī nobriedušāki, vecāki burgundieši.

Lasīt vairāk

Pīles krūtiņas salāti

Karstie salāti ar ceptu pīles krūtiņu, svaigiem spinātiem, mango, riekstiem un citām piedevām. Recepti piedāvā "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Grilēts siers ar svaigajiem fenheļa salātiem un apelsīnu kuskusu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Veģetārieši noteikti nespēj iedomāties savu ēdienkarti bez siera, jo tas maltītēm piešķir sātīgumu un patīkamu sāļumu, tāpēc šī recepte būs labs papildinājums ikdienas maltītēm. Grilēts halumi siers kombinācijā ar svaigajiem dārzeņiem rada lieliski sabalansētu garšu buķeti, ko noteikti novērtēs arī veģetāro ēdienu skeptiķi.

Lasīt vairāk

Atsvaidzinošie tomātu salāti ar kvinoju un granātāboliem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Atsvaidzinoši un sātīgi, ļoti veselīgi un īpaši apetelīgi - tādi ir šie kvinojas salāti ar tomātiem un granātābolu sēkliņām.

Lasīt vairāk

Kakao un Filadelfijas siera krēms ar granātāboliem

Foto: Shutterstock

Ne pārāk sarežģīta deserta recepte - Filadelfijas siera un kakao krēms, kuru atsvaidzina saldskābās granātābolu sēkliņas.

Lasīt vairāk

Brokastu salāti ar granātāboliem

Foto: Shutterstock

Brokastu salāti - svaigi un kraukšķīgi, un gardi.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!