Izrādās, ir liela nozīme tam, vai olas katliņā ieliktas aukstā ūdenī vai jau verdošā. Ja mērķis ir cieti vārītas olas, kuras viegli nolobīt, tās vislabāk likt jau verdošā ūdenī. Pirms tam gan olas labāk noturēt istabas temperatūrā. Bet pēc olu izvārīšanas ir ļoti svarīgi tās ielikt aukstā ūdenī, un atstāt tur vismaz desmit minūtes. Ideālam rezultātam – aukstajam ūdenim pievieno arī ledus gabaliņus.
Taču bez ūdens temperatūras metodes ir vēl viens mazs triks – verdošajam ūdenim pievieno aptuveni tējkaroti dzeramās sodas. Kad ūdens viegli burbuļo un ir jau vārīšanās stadijā, tam pieber sodu, kārtīgi apmaisa, un tad liek iekšā olas. Tas palīdzēs čaumalai vieglāk nonākt nost. Vārītās olas pirms lobīšanas, tāpat kā citkārt, liek aukstā ūdenī.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit