karameles, konfektes
Foto: Shutterstock
Mājas karameļu pagatavošana, kur nu vēl lietošana citu desertu pildījumos vai dekorēšanā, var būt krietns izaicinājums tiem, kuri ikdienā ar šo gardo, bet ķepīgo gardumu nesastopas. Gatavotās konfektes var būt ne tikai lielisks našķis ātrai apēšanai, bet arī kalpot kā jauka dāvana viesiem, ja tās sasaiņo vienkāršos papīriņos, bet pēc tam skaisti safasē maisiņos. Vasarā karameles vari papildināt ar dažādām garšām, pievienojot tām svaigas vai kaltētas ogas brīdī, kad karsto karameles masu lej formā sacietēšanai. Lai karameļu gatavošanas procesu padarītu vienkāršāku, ir dažas lietas, ko derētu ievērot.

Lai gan receptes ir dažādas, karameļu pamatā ir sviests un cukurs – šīm sastāvdaļām pēc tam arī pievieno saldo krējumu, medu, ūdeni, kā arī iebiezināto pienu, ja karameles gatavo mīkstas, īrisu formā. Neatkarīgi no tā, pēc kuras receptes saldumi tiek gatavoti, visām konfekšu vārīšanas reizēm svarīgi ir ielāgot dažas pamatlietas, lai virtuvē nesanāktu šmuce.

Viens no veiksmīgas gatavošanas noslēpumiem – liels katliņš. Tā kā cukurs vārīšanas laikā krietni vien burbuļos, ir tikai vēlams, lai izmantojamajam katlam būtu ļoti augstas malas. Tas it īpaši nepieciešams, ja karstajai cukura masai lej klāt citas šķidrās sastāvdaļas. Protams, visu laiku arī jāuzmana, kas notiek ar cukuru un jāsaglabā modrība – tiklīdz kā izveidojies biezs cukura sīrups, tam var pievienot to, ko pieprasa recepte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!