ledus tēja, vasaras dzērieni
Foto: Shutterstock

Tagad, kad sinoptiķi ir mūs brīdinājuši par gaidāmo karstumu, kas pie mums atnākšot jau otrdienas pēcpusdienā un nerimšoties visu nedēļu, jāatgriežas pie pārbaudītām vērtībām – veldzējošiem ūdens un augļu kokteiļiem. Tie ne tikai atsvaidzinās, bet palīdzēs karstajā laikā atcerēties un izdzert dienā nepieciešamo ūdens daudzumu. Bet kā panākt, lai lielajā krūzē pagatavotais kokteilis tik ātri nesasiltu un ledus gabaliņi neizkustu?

Viens no paņēmieniem – nelielos ledus gabaliņus jau iepriekšējā vakarā sabērt sulas krūzē, bet krūzi ielikt saldētavā. No rīta pieber ledum citrona šķēlītes, piparmētras, un pārlej ar ūdeni. Dzēriena krūze būs ledaini auksta kādu mirkli ilgāk.

Ūdeni, augļu kokteiļus vai sangriju atvēsinās arī sasaldēti ogu un augļu gabaliņi, tad nebūs jāizmanto ledus. Ja dienas laikā dzer ledus kafijas un ledus tējas, tad javu vai melno tēju iepriekš sasaldē ledus trauciņos. Tas nebojās dzēriena garšu, un dzeramais būs patīkami vēss.

Tomēr vienu no ģeniālākajiem veidiem, kā saldētajam ūdenim sulas krūzē likt saglabāties ledus stāvoklī ilgāk piedāvā TheKitchn.com. Gatavojot aukstos dzērienus lielajās krūzēs, tiem vajag pielāgot arī lielus ledus gabaliņus, kas kustu lēnāk. To var panākt, ledu saldējot nevis ledus trauciņos, bet gan silikona un metāla mafinu formās. Rezultātā tiks iegūti lieli ledus gabaliņi, kuri dzēriena krūzē perfekti iegulsies, un nebūs jāuztraucas, ka ledus izkusīs jau pusstundas laikā.

Gatavojoties karstumam, neaizmirsti par kādu no Tasty.lv garšīgo ūdeņu un kokteiļu receptēm!


Ūdens ar apelsīniem un kinzu

Foto: Shutterstock

Atspirdzinošs dzēriens sanāks, ūdeni aromatizējot ar apelsīnu. Interesantākas garšas cienītāji papildus var pievienot dažas kinzas lapiņas.

Lasīt vairāk

Ūdens ar avenēm un vaniļu

Foto: Shutterstock

Izmanto aveņu laiku un pagatavo burvīgi atsvaidzinošo ūdeni ar avenēm un vaniļu.

Lasīt vairāk

Ūdens ar mellenēm un apelsīniem

Foto: Shutterstock

Melleņu laikā noteikti jādzer tik veselīgais un atsvaidzinošais melleņu ūdens ar apelsīniem.

Lasīt vairāk

Ūdens ar arbūziem un piparmētrām

Foto: Shutterstock

Lielisku, atsvaidzinošu dzeramo ūdeni var pagatavot, to aromatizējot ar arbūzu un piparmētrām.

Lasīt vairāk

Ūdens ar zemenēm, laimu un gurķi

Foto: Shutterstock

Ūdeni dzeršanai var aromatizēt ar jebkādiem augļiem. Piedāvājam ūdeni ar zemenēm, laimu un gurķiem. Pievienotais gurķis ūdeni padara mīkstu, bet zemenes un laims uzburs glāzē vasaru.

Lasīt vairāk

Persiku sangrija

Foto: Shutterstock

Vasarīgs, aromātisks dzēriens, kas veldzēs karstā vasaras pēcpusdienā un darīs to tīksmīgāku.

Lasīt vairāk

Ūdens ar apelsīniem, laimu un gurķiem

Foto: Shutterstock

Smaržīgs un gards veldzējums karstai vasaras dienai. Gurķi ūdeni mīkstina, bet citrusi piešķir burvīgus aromātus.

Lasīt vairāk

Mohito

Foto: Shutterstock

Mohito - svaigs un atspirdzinošs kokteilis karstajām vasaras dienām. Dotās sastāvdaļas paredzētas vienam dzērienam.

Lasīt vairāk

Meksikāņu alus kokteilis 'Mičelada'

Foto: Shutterstock

Karstasinīgs, ar pikantu "spērienu", tāds ir meksikāņu vasaras alus dzēriens "Mičelada".

Lasīt vairāk

Spirdzinošā zemeņu, arbūza un citrusu sangrija

Foto: Shutterstock

Darbadienas noslēgumam vai laiskām brīvdienām tieši laikā! Šis dzēriens gan domāts tieši pieaugušajiem, jo kokteiļa glāzē arbūzs draudzēsies ne vien ar rozā vīnu, bet arī nedaudz citronu liķiera.

Lasīt vairāk

Ūdens ar zemenēm, citronu un baziliku

Foto: Shutterstock

Aromātisks un atsvaidzinošs būs ūdens ar zemenēm, citronu un bazilika lapiņām. Atdzesē apmēram stundu, lai garšas sadraudzējas.

Lasīt vairāk

Atsvaidzinošais arbūzu sulas un vīna kokteilis piektdienas vakaram

Foto: Shutterstock

Nupat ir īstais arbūzu un meloņu laiks! Recepte atsvaidzinošam vasaras dzērienam piektdienas vakarā - iedvesmojāmies spāņu tapu bāra Madride Facebook profilā!

Lasīt vairāk

Zemeņu un rabarberu sangrija

Foto: Shutterstock

Zemeņu laikā sangrija jājauc ar zemenēm, klāt liekot arī rabarberu. Zemenes saderēsies ar rozā vai balto vīnu. Sangriju pēc sajaukšanas būtu jānoliek ledusskapī vismaz uz stundu, lai garšas sadraudzējas. Toties, lai sangrija priecīgi sprēgātu pa mēli, pirms pasniegšanas pievieno atdzesētu gāzēto ūdeni, kuru var aizstāt arī ar aukstu šampanieti.

Lasīt vairāk

Ledus kafija ar lavandas sīrupu

Foto: Shutterstock

Neparasta ledus kafija, kas garšos lavandas mīļotājiem. Lavandas sīrupu var izmantot arī dažādu citu dzērienu un kokteiļu pagatavošanai.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!