plaucēta ola
Foto: Shutterstock
Plaucētas olas ir ļoti garda un ātri pagatavojama alternatīva vārītām olām. Turklāt tām ļoti viegli noteikt brīdi, kad baltums ir sarecējis, bet dzeltenums ir joprojām mīksts, jo tos neaizsedz čaumala. Tomēr plaucētas olas ne vienmēr izdodas glītas un apetelīgas, tādēļ "vienkārši mājas pavāri" nereti baidās tās gatavot.

Pirmkārt, lai olas varētu vārīt bez čaumalām, tām ir jābūt svaigām. Ilgāk stāvējušām jēlām olām baltums izšķīdīs un staipīsies pa visu katliņu. Tomēr arī svaigām olām veidojas astes un astītes. Lai plaucētās olas izdotos perfektas, ar glītu, saturīgu formu, izmanto slavenās amerikāņu šefpavāres Džūlijas Čaildas paņēmienu.

Džūlijas ieteikums ir ļoti vienkāršs, bet iznākums izcils. Ir nepieciešamas divas īpašas lietas - adata un taimeris, un 10 sekundes. Protams, ir nepieciešams arī sekls un plats katliņš vai dziļa panna ar ūdeni, putu karote un olas. Tomēr maģiju paveic tieši pirmās divas lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!