Ķiploks ir daudzu ēdienu neaizstājama garšviela. Tagad augustā, kad sākas ķiploku novākšana, var iegādāties brīnišķīgus Latvijas laukos audzētus ķiplokus. Kas būtu jādara, lai šo vērtīgo garšaugu varētu sataupīt līdz pavasarim? Dažādus ieteikumus ķiploku glabāšanai sniedz portāls Povarenok.
Viens no drošākajiem veidiem, kā ķiplokus var saglabāt līdz pavasarim, ir tos glabāt sālī. Burkā ieber apmēram 3 cm vai vairāk sāls. Uz tā vienā kārtā liek ķiploku galviņas, apmēram vienādi lielas, pēc tam atkal uzber sāli un atkal liek ķiplokus. Pirms ķiplokus sāk kārtot burkā, tiem ir jābūt sausiem, attīrītiem no zemes, kā arī sālij ir jābūt sausai. Burku ar ķiplokiem glabā sausā, vēsā vietā.
Ne mazāk efektīvs veids, kā saglabāt ķiplokus, ir tos glabāt auduma maisiņos. No blīva un elpojoša auduma pašuj nelielus maisiņus. Tos piepilda ar sīpolu mizām un tikai pēc tam mizās gulda ķiplokus.