lociņi, sīpolloki
Foto: Shutterstock
Tagad, kad notiek sparīga konservēšana un krājumu gatavošana ziemai, bez ievārījumiem, marinētām sēnītēm un kompotiem noteikti nedrīkst aizmirst arī par zaļumiem. To svaigo smaržu ziemā sajust un maltītēs izgaršot ir tikpat patīkami, kā uz pankūkām ziest paša vārītu zemeņu ievārījumu decembra rītā, vai ēst ķiršu kompotu karotēm vien februārī.

Tāpēc, lai no savā vai kāda cita dobē izaudzētā saglabātu maksimāli daudz arī turpmākajiem mēnešiem, ilgi pēc tam, kad vairs nav tik viegli saraut lociņus un dillītes, lai piegrieztu jaunajiem kartupeļiem, zaļumi rūpīgi jāsagatavo. Pētersīļus, lociņus, koriandru, baziliku, dilles, rozmarīnu un citus zaļumus var gan saldēt tāpat, eļļā vai pagatavot no tiem garšīgu sviestu. Vajag tikai zināt, kura metode kādam garšaugam ir piemērotākā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!