kafija kardamons
Foto: Shutterstock
Lai arī katram no mums ir savs iecienītais kafijas vārīšanas veids, tomēr laiku pa laikam iekšējais kritizētājs un meklētājs uzdod jautājumu - kā es savu kafiju varu izvārīt garšīgāku? Kas man būtu jāievēro, lai mana kafija būtu perfekta? Kafijas "pūristi" uzreiz skaļi apgalvos, ka labu kafiju var izvārīt tikai ar ļoti laba kafijas automāta palīdzību, tikai ar svaigi grauzdētām pupiņām, tikai ar tādām un tādām pupiņām. Tomēr arī vienkāršs kafijas mīļotājs var izvērtēt kafijas garšas uzlabošanas iespējas.

Ūdens

Garšīgai kafijai viens no vissvarīgākajiem elementiem ir ūdens. Jo ūdens būs kvalitatīvāks un, varētu teikt, garšīgāks, jo arī kafija būs garšīgāka. Visi, kuri ceļo, būs ievērojuši, ka kafija Itālijā ir garšas baudas svētki. Nopērkot paciņu kafijas, to atvedot mājās un izvārot pie mums, kafijas garša ir cita. Atbilde ir viena - ūdens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!