Kā pareizi sasaldēt banānus, lai vēlāk no tiem pagatavotu saldējumu? Vispirms gataviem banāniem noņem mizu, pēc tam tos sagriež nelielos gabaliņos, tā lai no viena banāna sanāktu aptuveni pieci gabaliņi. Banānus liek saldējamā maisiņā vai traukā, kas paredzēts uzglabāšanai saldētavā, un sasaldē tos tik ilgi, līdz tie ir pavisam cieti.
Zane Gaisa, kura darbojas "Pupa for kids", un profesionālā ikdiena nesaistās ar kulināriju, "nice cream" kārumu ir īpaši iecienījusi un gatavo to regulāri. Zane iesaka saldētos banānus pirms saldējuma gatavošanas kādu mirkli atlaidināt (aptuveni piecas līdz desmit minūtes), lai pēc sablendēšanas saldējums padotos krēmīgs, biezs un zīdaini maigs. Gluži kā īsts saldējums. Viņa arī iesaka blendētajam kārumam pievienot visu, ko sirds kāro – kakao, ogas, riekstus un citas sastāvdaļas.