siera zupa, pusdienas
Foto: Shutterstock
Siers ir viens no burvīgākajiem un dažādākajiem piena produktiem, kuru ikdienā pievienot vienkāršām vai nedaudz sarežģītākām maltītēm, lai izceltu tomātu, lapu salātu, kartupeļu un citu produktu garšu. To vairs neliekam tikai uz brokastu maizītēm vai nekaisām pāri picai. Siers būs lielisks salātos, zupās, sacepumos, bet garšas piedzīvojumā aizvedīs, likts uz siera plates kopā ar vīģu vai aveņu džemu.

Makaronu ēdienos, picās un sacepumu virskārtās vislabākie būs tie sieri, kuri viegli kūst – Krievijas siers, Holandes siers, Čederas siers, Ženēvas siers, Edam siers, zilais siers, brī siers un citi.

Sieru ledusskapī uzglabā sviestpapīrā vai vaska papīrā, kurā to ietin tirgotājs – tas nodrošinās to, ka tam nepiekļūst gaiss un siers neapkalst. Tāpat labākā vieta, kur sieru glabāt, ir dārzeņu atvilktne – nekādā gadījumā to nevajadzētu likt ledusskapja durvju plauktiņos, kā arī kopā ar ļoti spēcīga aromāta produktiem, jo siers viegli "uzsūc" svešas smaržas. Pateicīgas glabāšanai ir arī kartona kastītes, kurās siers varēs "elpot".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!