vinegrets
Foto: Shutterstock
Rudenīgais lietus un nobriedusī dārza raža noskaņo gatavot rudenīgus salātus. Vieni no tādiem ir vinegrets. Šo salātu sastāvdaļas, pateicoties bietēm, ar laiku visas kļūst sarkanas, zirņus ieskaitot. Izrādās, ka šos salātus var sajaukt arī tā, ka bietes nenokrāso pārējos dārzeņus koši sarkanus. Kas tad būtu jādara, ja vēlies daudzkrāsainu vinegretu, katram dārzenim saglabājot tā dabīgo krāsu?

Sākot griezt salātiem dārzeņus, pirmās sagriež vārītās bietes. Tās aplej ar eļļu, noliek malā. Pēc tam sagriež pārējos dārzeņus un samaisa ar bietēm.

Eļļa ir tas brīnumlīdzeklis, kas neļauj biešu sulai aktīvi izdalīties un nokrāsot pārējos dārzeņus. Zinot šo eļļas īpašību, tu vari salātus sajaukt sarkanus vai daudzkrāsainus. Ļaujies savam noskaņojumam!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!