Sākot griezt salātiem dārzeņus, pirmās sagriež vārītās bietes. Tās aplej ar eļļu, noliek malā. Pēc tam sagriež pārējos dārzeņus un samaisa ar bietēm.
Eļļa ir tas brīnumlīdzeklis, kas neļauj biešu sulai aktīvi izdalīties un nokrāsot pārējos dārzeņus. Zinot šo eļļas īpašību, tu vari salātus sajaukt sarkanus vai daudzkrāsainus. Ļaujies savam noskaņojumam!
Vinegrets ar āboliem un zirnīšiem
Vinegrets ar āboliem un zirnīšiem - recepte, kas noderēs gan gavētājiem, gan tievētājiem, gan klasisku garšu salikumu cienītājiem.
Vinegrets ar āboliem un siļķi
Svētku galda iecienītais vinegrets ar āboliem un siļķi.
Neparastais vinegrets 'Rubika kubs'
Lai pagatavotu šos interesanto vinegretu, nepieciešami dažādu krāsu dārzeņi, turklāt gatavošanas procesā svarīgi saglabāt katra dārzeņa krāsu. Tāpēc katru jāgatavo atsevišķi. Kartupeļus vāra, burkānus un bietes sutina atsevišķos traukos.
Vinegrets ar olu un siļķi
Plānojot valsts dzimšanas dienas svētku galdu, veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina gatavot tradicionālus ēdienus Latvijas karoga krāsās, piemēram, biešu vinegretu ar olu un siļķi!
Vinegrets
Tradicionālais un garšīgais vinegrets.
Vinegrets ar pupiņām
Gardi, lēti un sātīgi dārzeņu salāti - vinegrets ar pupiņām.
Vinegrets ar sālītām sēnēm
Ļoti sātīgas vinegrets ar sālītām sēnēm un sojas pupiņām.