Neko nelaist zudumā! Produkti, ko mazās porcijās sasaldēt un izmantot vēlāk
Foto: Shutterstock
Par ogu un garšaugu saldēšanu, šķiet, runājam jau visu vasaru – tie ziemas krājumiem ir sarūpēti bagātīgi. Tomēr, prātīgi saimniekojot, no nepamatotas iznīcības paglābt var arī pārpalikumus – buljonu, eļļu, tomātu mērci, pustukšotu konservēto pupiņu bundžu un ko tik vēl ne, atliek tos vien sasaldēt.

Saldējot produktus, lielākie ienaidnieki ir gaiss un mitrums – tie piesauc nevēlamu apsaldējumu, kas maisiņā sabērtās ogas vai saldējumu pārklāj ar ledus kristāliņiem. Lai no tā izvairītos, saldētava vienmēr ir jātur ļoti auksta. Jo ātrāk tajā ievietotais ēdiens sasals, jo labāk. Šķidrumus saldē ledus trauciņos, bet pēc tam sasalušos gabaliņus pārvieto uz polietilēna maisiņiem. Plastmasas trauciņos liktos produktus piepildi maksimāli pilnus, atstājot vien puscentimetru līdz centimetru brīvas vietas līdz vāciņam.

Produkti no pieliekamā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!