tasty - 1049
Foto: Shutterstock

Suši pamatu pamats ir īsie, apaļie Japānas rīsi, kuri ir ļoti lipīgi. Tādēļ, ja vēlies savas uzkodiņas glītas, kas nejūk laukā, izvēlies šos rīsus. Nākamais solis ir pareiza rīsu vārīšana un aromatizēšana ar rīsu etiķi. Tas ir ļoti vienkārši, bet ir jāzina daži izdošanās noslēpumi. Kā tas būtu jādara?

Ber bļodā 500 ml rīsus un zem tekoša ūdens skalo un mazgā, līdz ūdens kļūst dzidrs. Pēc tam piepildi bļodu ar ūdeni tā, lai rīsi būtu bagātīgi nosegti. Ļauj rīsiem mērcēties 30 minūtes.

Mērcētos rīsus nokāš sietā un ļauj ūdenim notecēties apmēram 15 minūtes. Pēc tam rīsus liek katlā, uzlej litru ūdens. Ja ir iespēja, pievieno vārāmajam ūdenim kombu lapu, kuru pirms tam apslauki ar mitru salveti. Kombu lapas pievienošana dos rīsiem patīkamu aromātu, bet bez tās var arī iztikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!