Ar mērci varēsi gan pārliet sulīgās garneles vai pasniegt to atsevišķā trauciņā, lai katrs ēdējs pats var pamērcēt garneļu kumosiņus.
Garneļu sviests
Šādu sviestu var pagatavot, ja cepšanai tiek izmantotas garneles ar čaulām. Nolobītās čaulas nevis izmet laukā, bet kopā ar sviestu liek panniņā un izkarsē, līdz sviests uzvārās. Aromatizēto sviestu izkāš caur smalku sietu, pievieno pēc garšas laima sulu. Pasniedzot ceptās garneles, pāri lej garneļu sviestu.
Miso sviests
Miso pastu samaisa ar kausētu sviestu, pievieno rīvētu citrona miziņu, citronu sulu un smalki sagrieztus lociņus. Pasniedzot ceptās garneles, pāri lej miso sviestu.
Raudenes mērce
Raudenes mērce piešķirs garnelēm Vidusjūras aromātus. Smalki sagriež kaperus, raudenes lapiņas, ķiploku, pievieno kvalitatīvu olīveļļu un citronu sulu. Pasniedzot ceptās garneles, pāri lej garneļu sviestu.
Pesto mērce
Čili un zaļumu mērce
Šo mērci vari izmantot gan, lai garneles iemarinētu uz 15 minūtēm pirms cepšanas, gan vienkārši kā mērci ceptu garneļu pamērcēšanai. Smalki sagriez zaļumus (kinzu, spinātus), pievieno kapātu vai rīvētu ķiploku, čili pipariņu, olīveļļu un laima sulu. Pēc garšas pievieno sāli.
Ķiploku mērce
Sajauc ķiploku majonēzi ar rīvētu citrona miziņu un pasniedz ar garnelēm atsevišķā bļodiņā.
Mango salsa
Tev būs nepieciešams viens gatavs mango. Sagriez to nelielos gabaliņos, pāri lej trīs ēdamkarotes olīveļļu, divas ēdamkarotes baltvīna etiķi, pievieno smalki sagrieztas mērces sastāvdaļas: Šalotes sīpolu, ķiploka daiviņu, čili piparu, nelielu gabaliņu ingvera un kinzas zaļumiņus. Izmaisi un pēc garšas pievieno sāli. Pasniedz ar ceptām garnelēm.
Grilētas paprikas mērce
Šai spāniskajai mērcei izmanto vai nu jau gatavas grilētas paprikas eļļā, vai apcep paprikas cepeškrāsnī (uz grila), līdz veidojas ogļaina miza. Paprikas ietin folijā uz 15 minūtēm, ļauj savos tvaikos tvaicēties, pēc tam nolobi mizu. Paprikas bez sēklām sagriez nelielos gabaliņos, pievieno kapātu ķiploku, grauzdētas mandeleļu skaidiņas un olīveļļu. Izmaisi un pēc garšas pievieno sāli. Pasniedz ar ceptām garnelēm.
Nu tu vari izvēlēties arī kādu no "Tasty" pavārgrāmatas receptēm ceptām garneļu maltītēm.
Ceptas garneles ar arbūziem un fetas sieru
Brīnišķīga, apetītlīga uzkoda. Saldi kraukšķīgie arbūza gabaliņi izceļ pikantos garneļu kumosiņus, bet feta piešķir nopietnību un dod sātu. Ieteicams izmantot jēlas, termiski neapstrādātas garneles. Saldētas garneles pa nakti ieliek parastā ledusskapja nodalījumā, nākamajā dienā tās būs atlaidušās un piemērotas cepšanai.
Ceptas garneles ar granātābolu salsu
Ļoti garda tīģergarneļu uzkoda ar asumiņu. Piemērota nelielām viesībām vai īpašam vakaram. Garneles vispirms 30 minūtes marinē. Tikmēr sagatavo salsu. Garnelēm jābūt jēlām, termiski neapstrādātām.
Spirdzinošā garneļu uzkoda
Mazā uzkoda jautrai ballītei. Šoreiz garneles vajadzīgas visā to krāšņumā – ar astītēm un acīm, kas padara šo uzkodu vēl jo skaistāku. Bet garšu atspirdzinās laima sula un čili mērce.
Eksotiskie garneļu salāti ar meloni
Eksotiskie garneļu salāti ar meloni un dārzeņiem.
Siltie garneļu salāti
Šie siltie salāti ir īsta Āzijas virtuves paraugstunda, kurā garneļu maigā garša sajaukta ar aso čili, atspirdzinošo laimu un spēcinošo ingveru.
Svaigie garneļu salāti ar vīnogām un āboliem
Kraukšķīgi saldskābi un ļoti svaigi - tieši šādi ir šie garneļu salāti, kas patiks gardēžiem, kuri nolēmuši samazināt ikdienā uzņemamo taukvielu daudzumu.
Spageti ar ķiplokos ceptām garnelēm
Īsts brīvdienu ēdiens, kad gribas sevi nedaudz palutināt aromāts no ķiplokos ceptajām garnelēm, svaigums no ķirštomātiņiem un spinātiem. Recepti piedāvā Linda Tellgrena, kulinārā bloga Lindasvirtuve.lv.
Garnelītes ķiplokos
Garnelītes ķiplokos - kad īpaši gribas kādu palutināt.
Siltie garneļu un mango salāti ar medus un saldā krējuma mērcīti
Vienkārši pagatavojami garneļu salāti ar gardu mērci.
Ceptas tīģergarneles
Asa un pikanta uzkoda - tīģergarneles haldi un čili marinādē.
Krāsnī ceptas garneles ar ķiplokiem un laimu
Sulīgas krāsnī ceptas garneles debešķīgi gardā mērcē, kur pamērcēt maizes gabaliņus. Ideāla uzkoda brīvdienu ballītei! Recepti iesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna Šulce-Palma.
Garneļu salāti pildīšanai groziņos
Kad ierastie siera salāti ir jau apnikuši un jūras produkti ir tuvi sirdij, ierastos siera groziņus var nomainīt pret garneļu. Turklāt to pagatavošana ir vēl ātrāka!
Ceptas garneles spāņu gaumē
Vienas no populārākajām tapām Spānijā ir ''gambas aj ajillo'' – sautētas garneles ar ķiplokiem, kas lieliski saskanēs ar visaromātiskāko Spānijas gaišo vīnogu šķirni Albarinio, iepazīstina ''Rimi'' gardēdis Normunds Baranovskis un vīna dārza vīnzinis Mārcis Mitrevics.
Garneļu salāti ar avokado, tomātiem un cieto sieru
Garneļu salāti derēs kā svētku reizēs, tā darba dienu maltītēs, dažādojot gan garneļu, gan salātu pasniegšanu.
Avokado un garneļu salāti
Mazliet pikanti avokado salāti ar garnelēm. Asumam salātiem pievieno Kajēnas piparu šķipsniņu, bet, lai avokado neapbrūnētu un garneles atsvaidzinātu, salātiem pievieno arī citronu sulu.
'Dietologa bieds' jeb tīģergarneles saldajā krējumā
Lai dietologi teiktu ko teikdami, bet tīģergarneles aromātiska saldā krējuma mērcē, kas pasniegtas ar gabalos salauztu čabatu, ko varēsi izmantot kā ēdamrīku, piesūcinot kraukšķīgo maizi ar aromātisko mērcīti, ir lielisks veids, kā izbaudīt brīvdienas. Šādi pagatavotas garneles būs ļoti garšīgas arī tad, kad atdzisīs, bet, visticamāk, tāds brīdis nepienāks, jo garneles pazudīs zibens ātrumā.
Grilētas tīģergarneles ar laimu un ķiplokiem
Mazliet pikantas garneles ar spirgtajiem laimiem – ideālā vasaras piknika maltīte grila ballītē. Pasniedz kopā ar svaigiem salātiem, majonēzes mērci vai kraukšķīgu bageti.
Izsmalcinātie garneļu salāti ar citronu kuskusu, rukolu un ķirštomātiem
Izsmalcināti salāti, kuros savijas dažādas garšas un tekstūras. Rukolas un ķirštomātu svaigums mijas ar graudaino citronu kuskusu un sulīgām, pikantām tīģergarnelēm. Kā punktiņš uz "i" ir pētersīļu zaļumi, citrons un košās granātābolu sēkliņas, kas padara šos salātus par īstu svētku galda rotu.