kartupeļu biezputra
Foto: Shutterstock
Garda piedeva dažādiem gaļas ēdieniem ir kartupeļu biezputra. Tā ir arī ērti pagatavojama viesībām, īpaši ar lielāku skaitu cilvēku, kad cepeškrāsnī kartupeļiem nav vietas. Vienīgi jāatrisina, kā to saglabāt siltu, kamēr sapulcējas visi ciemiņi un uzsāk pusdienot, vai, kā to viegli sasildīt mirkli pirms celšanas galdā.

Portāls The Kitchn piedāvā četrus risinājumus, kā saglabāt siltu kartupeļu biezputru, gaidot ciemiņus sasēžam pie galda.

Atdziestot, kartupeļu biezputra sastingst un zaudē savu gaisīgumu un krēmīgumu. Protams, ja biezputru pabeigtu gatavot tieši pirms likšanas galdā, šādu problēmu nebūtu, bet ne vienmēr tas tā ir iespējams, jo, gaidot ciemiņus, ir tik daudz lietas, kas būtu jāpadara pēdējā brīdī. Izvēlies paņēmienu, kurš tev noder vislabāk, un vāri kartupeļu biezputru.

Biezeņa sildīšana elektriskajā pannā

Ļoti ērti kartupeļu biezputru var uzturēt siltu un gaisīgu, ja tev mājās ir elektriskā panna/katls. Pirms gatavo biezputru ieliek elektriskajā pannā, to bagātīgi iesmērē ar sviestu, ielej nedaudz saldo krējumu un tikai tad ieliek karsto biezputru. Noregulē pannu uz viszemākās temperatūras režīmu un atstāj biezputru, līdz tā jāliek galdā. Ar šādu paņēmienu biezputru var uzturēt siltu līdz četrām stundām.

Iepriekšējā dienā vārītas biezputras sasildīšana

Tu vari biezputru pagatavot iepriekšējā dienā un sasildīt mirkli pirms celšanas galdā. Lai biezputru varētu sasildīt, tā jāgatavo daudz šķidrāka nekā parasti, pievienojot papildu krējumu un sviestu. Putra paņemta karotē, viegli izpil no karotes, tā ir gandrīz kā biezzupa.

Izvēlies trauku, kuru varēs nākamajā dienā ielikt cepeškrāsnī, lai sasildītu biezputru. Katlu vai trauku, kurā glabās un sildīs biezputru, bagātīgi iesmērē ar sviestu, ieliek biezputru, pa virsu liek papildu gabaliņus ar sviestu, nosedz ar pārtikas plēvi vai vāku un glabā vēsā vietā. Nākamajā dienā biezputru sasilda cepeškrāsnī (bez vāka). Liekais mitrums izgaros un sasildīs biezeni.

Foto: Shutterstock

Putras glabāšana apmēram stundu

Izvāri biezputru un liec virs otra katla ar vārošu ūdeni. Šādi biezputru var uzturēt siltu vismaz pāris stundas. Biezputru noteikti nosedz ar dvieli vai vāku. Ik pēc 15 minūtēm biezputra ir jāapmaisa.

Biezputras glabāšana apmēram 20 minūtes

Ja biezputra ir jāsaglabā silta tikai 20 minūtes, sasedz gatavo biezeni ar virtuves dvieli, līdzīgi kā vārītus kartupeļus, pēc tam uzliec vāku. Ja biezputra jānotur silta 30-40 minūtes, ietin katlu vai bļodu vēl papildu segās un spilvenos.

Kartupeļu biezputras var būt samērā atšķirīgas un to dažādība var pat pārsteigt. Ieskaties Tasty recepšu kolekcijā un izvēlies sev tīkamāko kartupeļu biezputras variantu.


Olas kartupeļu 'ligzdiņā'

Foto: Shutterstock

Olas kartupeļu "ligzdiņā" - sātīgām un gardām pusdienām.

Lasīt vairāk

Lauksaimnieka kartupeļu biezputra

Foto: Shutterstock

Lauksaimnieka kartupeļu biezputra - tik garda, ka neko citu nemaz klāt nevajag!

Lasīt vairāk

Viltotais zaķis kēksiņu formās ar kartupeļu biezeņa 'cepurēm'

Ja meklē ideju, kā pagatavot viltoto zaķi vien pāris personām, tev lieti noderēs amerikāņu blogeres, "Framedcooks.com" autores Katrīnas Džeksones ideja šo vienkāršo ēdienu pagatavot kā glazūrkēksiņus, proti, cepot mafinu formās un pārsedzot ar gaisīga kartupeļu biezeņa "cepuri".

Lasīt vairāk

Kartupeļu 'kūciņas' ar sēnēm

Foto: Shutterstock

Kēksiņu formiņās var izcept kartupeļu sāļās "kūciņas", kas pildītas ar ceptām sēnēm. Ja izmanto silikona formiņas, iesaku tās lietot vai nu sāļajiem, vai saldajiem kēksiņiem, jo silikona formiņai ir tendence uzsūkt ēdiena smaržu.

Lasīt vairāk

Kartupeļu biezputra ar cauraudzīti

Foto: Shutterstock

Kartupeļu biezputra ar cauraudzīti – baudi ar marinētiem gurķiem, kefīru.

Lasīt vairāk

Vistas biezenis ar kartupeļiem un ziedkāpostiem

Foto: Shutterstock

Vistas biezenis ar kartupeļiem un ziedkāpostiem pagatavojams 12 minūtēs.

Lasīt vairāk

Kāpostu un kartupeļu biezenis ar plaucētu olu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkārša vasarīgu pusdienu maltīte. Kāpostu un kartupeļu biezeni var pasniegt ne tikai ar plaucētu olu. Tās vietā var būt arī cepta gaļa vai zivis.

Lasīt vairāk

Jauno kartupeļu biezenis ar marinētiem gurķīšiem un citiem gardumiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kurš gan negaida brīdi, kad galdā var likt jaunos kartupelīšus no pirmajām ražām. Šoreiz kartupeļu biezenis citādā, pikantākā manierē ar izteiksmīgajiem kaperiem, marinētajiem gurķīšiem un sīpoliem. Bet svaigu dvesmu maltītei piešķirs piparmētras.

Lasīt vairāk

Vistas filejas rullīši ar kartupeļu biezeni un siera mērci

Vakariņas īstiem siera faniem - kartupeļu biezenis ar sieru, vistas filejas rullīši ar sieru, un tam visam pāri - siera mērce! Ieteikums ēdienam pievienot mazāk sāli nekā parasti, jo cietais siers pats par sevi ir visai sāļš.

Lasīt vairāk

Jauno kartupeļu biezenis ar zaļumiem

Foto: Shutterstock

Vitamīniem bagātai maltītei pagatvo kartupeļu - zaļumu biezeni.

Lasīt vairāk

Diētiskais kartupeļu biezenis

Foto: Shutterstock

Kartupeļu biezenis mazuļiem, vegāniem un diētu ieturētājiem.

Lasīt vairāk

Ābolu un kartupeļu biezenis ar desu

Foto: Shutterstock

Ābolu un kartupeļu biezenis ar desu izčurkstinātu speķītī ar sīpoliem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!