Būs vajadzīgs viens bagetes vai čabatas kukulis, viena ķiploka galviņa, sauja ar zaļumiem (pētersīļi, baziliks vai citi zaļumi, kas garšo), 100 ml olīveļļas, 100 g kūstoša siera, 20 g cietā siera.
Blendera traukā liek izlobītas ķiploku daiviņas, pievieno zaļumus, uzlej olīveļļu un visu sablendē vienmērīgā mērcē. Pārgriež maizes kukuli gareniski gandrīz uz pusēm, veidojoties it kā "grāmatiņai" (nepārgriežot to līdz galam). Abas maizes puses bagātīgi aplej ar ķiploku eļļu. Pāri palikušo eļļu var glabāt ledusskapī un izmantot nākamajām siermaizēm.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit