vafeļu panna, vafeles
Foto: Shutterstock

Vafeļu panna ir tas virtuves rīks, kuru, iespējams, neizmantojam tik bieži, kā bija iecerēts, to pērkot. Ja iegādes brīdī sev apsolām, ka katru nedēļas nogali taps beļģu vafeles, tad nereti (bravo tiem, kuri tiešām izmanto regulāri) to izmantojam vien pirmās pāris nedēļas, un pēc tam ļaujam tai "atpūsties" virtuves skapītī, par tās eksistenci atceroties vien tad, kad laiks notraukt putekļus. Lai vafeļu panna neskumtu bezdarbībā, tā ir jāliek lietā – ne vien cepot beļģu vafeles, bet arī pagatavojot pusdienu un vakariņu maltītes.

Runājot par brokastīm, vafeļu pannā var pagatavot tik vienkāršu lietu kā omlete. Nepieciešams vien sakult olas, pievienot garšvielas un dārzeņus, un vafeļu pannā iekšā. Burvīgākais ir tas, ka omlete vienmērīgi izcepsies no abām pusēm un būs viegli kraukšķīga no ārpuses. Karstajai omletei pa virsu uzkaisa sarīvētu sieru, uzber kādu sauju sagrieztu tomātu, un brokastis gatavas.

Vafeļu pannā skaisti izcepsies arī bekona šķēlītes. Tajā var pagatavot arī pildītu sviestmaizi ar veselu olu, no sākuma maizīti ar mērci un gaļu apcepot vafeļu pannā, bet pēc tam izcepot vēršaci turpat. Arī gardos franču grauzdiņus, kas izmērcēti olā, var vienkārši apcept vafeļu pannā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!