Ļoti ērti to izdarīt, ja uz terases ir iekurts grils. Tad papriku uzliek virs karstām oglēm un apdedzina no visām pusēm, līdz miza ir melna. Tomēr grils ne vienmēr ir iekurts un, lai apdedzinātu vienu piparu, to nekurs.
Papriku var apdedzināt kamīna ugunī, pagrozot tā sānus virs liesmām. Piparu var likt tieši virs gāzes degļa liesmiņām un dedzināt no visām pusēm, bet tiem, kam mājās ir tikai elektriskā plīts, būs jāuzsilda cepeškrāsns grila režīmā. Piparu liek uz folijas gabaliņa pēc iespējas tuvāk sarkani sakarsušajai grila spirālei un grilē, piparu ik pa mirklim pagrozot vai paviļājot, līdz miza no visām pusēm ir melna.
Pēc tam piparu ietin folijā, kas izmantota grilēšanai, vai apsedz ar virtuves dvielīti un ļauj tam pilnībā atdzist. Kad piparu var jau noturēt rokās, tam zem ūdens strūklas noloba melno, sadedzināto miziņu.
Tam iztīra arī sēkliņas, un pipars ir gatavs, lai to marinētu, pievienotu mērcēm, ar to aromatizētu sviestu vai papriku pievienotu salātiem. Lai garšo!
Noskaties video, kā ātri mājas apstākļos nolobīt piparu.
Piedāvājam 10 receptes, kurās izmantot mizoto papriku. Pildījumi un salāti kļūs īpaši maigi, izmantojot apceptu papriku.
Viltotais zaķis ar gardo glazūru
Viltotais zaķis ar piedevām būs ērti pagatavojamas un sātīgas pusdienas vai vakariņas ģimenei, bet atlikušo gaļu nākamajā dienā varēs izmantot, lai uzsmērētu sviestmaizes. Gaļas kukulīša glazūrai izmanto kečupu vai tomātu mērci grilētai gaļai (barbekjū mērci).
Puertorikāņu empanjadas – eļļā ceptie mīklas pīrādziņi
Gardi un pavisam nedaudz pikanti fritētie gaļas pīrādziņi, kurus latīņamerikāņi sauc par empanjadām. Pildīti ar aso halapenjo (Jalapeno) piparu tie būs īpaši garda uzkoda tiem, kuri iecienījuši asos ēdienus. Baudi kopā ar krējuma vai jogurta mērci un kādu atvēsinošu dzērienu.
Mango un ananasu čatnijs
Garšvielām bagāts konservētais gardums, kurā asais mijas ar saldo. Čatnijs ir viens no Dienvidāzijas gardumiem, kas ir ļoti līdzīgs ievārījumam – ziežams uz maizītēm, pasniedzams pie uzkodām, gaļas ēdieniem un rīsu ēdieniem.
Cepti kartupeļi spāņu gaumē ar pikantu salsu
Cepti kartupeļi ar papriku ir viena no vispopulārākajām un atpazīstamākajām spāņu tapām. Šai uzkodai piemērotāki būs kartupeļi, kas nav pārāk miltaini. Pasniedz ar salsu un ķiploku majonēzi, kuras recepti var izlasīt šeit.
Kraukšķīgie kalmāri ar sīpoliem un papriku
Vasarīga un viegli pagatavojama spāņu uzkoda jeb tapa, piemērota pasniegšanai, gaidot pamatēdienu.
Kārtainās mīklas smalkmaizītes ar papriku, kazas sieru un tomātiem
Smalkmaizītēm ne vienmēr jābūt saldām. Šīs sirds formas sāļās maizītes piestāvēs kādai īpašai reizei. No malas skatoties pat nesaprast, ka uz garduma izlikti tomāti, konservēta paprika un ķiplociņš, bet vidū paslēpies maigs fetas siers.
Pannā sautēti skumbrijas un tomātu salāti uz maizītes
Skumbrija un tomāti, kombinācijā ar pievienotu papriku un nedaudz karija, ir fantastiska sviestmaizīšu garnēšanai. Viena no tām receptēm, kuru vari pagatavot, kad vēlies sātīgas, vēlas brokastis, vienkāršas pusdienas, kuras paķert līdzi kārbiņā, vai našķoties ar ko gardu, gaidot pusdienas vai vakariņas.
Marinētas grilētas paprikas
Klasiska uzkoda pie grilētas gaļas un dārzeņiem. Tās var kombinēt ar dažādiem salātiem un pasniegt arī kā atsevišķu uzkodu ar garuzdiņiem un vīnu.
Interesantā dārzeņu un riekstu pildījuma mīklas rulete
Fantastiski garda dārzeņu rulete, kurai kraukšķīgumu piešķirs ne tikai pati mīkla un sezama sēkliņas, kas uzkaisītas pa virsu, bet arī neliels, paslēpts gardums - sasmalcināti rieksti starp mīklas kārtām. Šis būs interesants veids, kā papildināt ne tikai pusdienu ieradumus ar ko vizuāli vienkāršāku, bet arī gardums, kuru paņemt līdzi un ēst visas dienas garumā.
Balto pupiņu un paprikas salāti
Lēts, ātrs un sātīgs salātu variants - baltās pupiņas ar papriku.