Tie, kuriem rīts iesākas ar smaržīgu un gardu krūzi kafijas, zinās, cik patīkami ir prasmīgi pagatavotu latte uzmeistarot mājās. Taču ko darīt, ja nav dārga kafijas aparāta, kas pats samaļ kafijas pupiņas un saputo pienu? Veiklu un vienkāršu risinājumu piedāvā portāls RealSimple.com.
Norādījumi piemēroti divu kafijas krūžu pagatavošanai. Noderēs, ja mājās ir visvienkāršākais kafijas aparāts vai kafijas prese un mikroviļņu krāsns. Tad garšīgas kafijas pagatavošana prasīs vien piecas minūtes.
Vispirms pagatavo divas stipras espreso kafijas tasītes. To var panākt, ierastajam beramās kafijas daudzumam pievienojot vēl aptuveni tējkaroti maltas kafijas.
Pēc tam burciņā ar vāku ielej aptuveni 180ml liesu pienu, kas nepārsniegtu 2% treknumu. Liesāks piens labāk putosies.
Burciņai uzskrūvē vāku, un to kārtīgi sakrata, aptuveni minūti. Pēc tam tai noņem vāku un liek mikroviļņu krāsnī uz 30 sekundēm. Karstumā no burciņās pacelsies stingras piena putas.
Pagatavoto espreso lej divās lielās kafijas krūzēs vai biezās stikla glāzēs. Pa virsu ar lielu karoti liek saputoto pienu, lai piena putas skaisti nostātos krūzē.
Bet baristas pagatavošanas vērtu kafiju iegūsi, ja savai kafijai pievienosi kafijas sīrupus, piemēram, mandeļu vai īrisu, pārkaisīsi kanēli vai šķipsniņu malta muskatrieksta.
Bet ja latte nav tava mīļākā kafija, piedāvājam kādu no gardā dzēriena Tasty.lv receptēm!
Kafija ar sviestu un muskatriekstu
Rīta uzmundrinājumam un aktīvam dienas sākumam noderēs kafija ar sviestu.
Kafija ar kafijas liķieri un saldo krējumu
Īpašā vakarā, svinot kādu jubileju, var pasniegt alkoholisko kafijas kokteili martini glāzēs. Kafija ir jāizvāra ātrāk un jāatdzesē.
Meksikāņu kafija - ar čili un rumu
Meksikāņu stilā gatavotai kafijai tiek pievienots ne tikai čili, bet arī cukurs, kakao un kanēlis, to aromatizē ar rumu, pasniedz ar saldo krējumu un beigās grezno ar tumšās šokolādes skaidiņām. Kafija tiek ilgi vārīta, līdz čili ir atdevis savu asumu. Šāda kafija Meksikā uz karstas plīts stāv pat 3 - 4 stundas, līdz tā ir izdzerta.
Aukstais šokolādes un kafijas dzēriens
Uzmundrinošs kofeīna lādiņš labākai dienai. Putukrējuma vietā dzērienam var pievienot vaniļas, vai vēl labāk, kafijas saldējuma bumbiņu. Gatavošanas process - ilgs, tomēr rezultāts ir pūliņu un gaidīšanas vērts. Izbaudi!
Ķirbju latte ar putukrējumu
Ķirbju latte ir dzēriens īstiem kārumniekiem. Tā samtainā garša piestāv saules pielietiem rudens rītiem un silda aukstos vakaros.
Beduīnu kafija - ar kardamonu
Arābi kafiju aromatizē ar kardamonu, kas viņiem skaitās viesmīlības simbols un bez kura nenotiek nevienas saviesības vai svētki. Kardamonu kafijai pievieno vai nu veselu sēkliņu veidā, vai piestā to sagrūžot pulverī. Turklāt kafija vienmēr tiek dzerta salda.
Putojošais kafijas un šokolādes dzēriens
Vieni slavēs, citi viebsies, tomēr - ir vērts izmēģināt! Interesanta kafijas un šokolādes dzēriena kombinācija ar putojošu pienu.