gulašs, gaļas sautējums, pusdienas, vakariņas
Foto: Shutterstock
Reizēm nav nekā labāka un garšīgāka par sātīgu, kārtīgi pagatavotu gaļas sautējumu, kurā līdzās vistas, liellopa, jēra vai cūkgaļas gabaliņiem brūnajā mērcē peld košas burkānu ripiņas un kartupeļu kubiņi. Sautējuma pagatavošana, protams, nav nekas ārkārtīgi sarežģīts, ja tiek rūpīgi sekots līdzi receptei. Taču kulinārie zinātnieki no "Cook's Illustrated" pēc vairākiem eksperimentiem un novērojumiem ir izstrādājuši dažus padomus, kuri būtu jāievēro, lai sautējumā gaļa būtu izcili maiga, mērce aromātiska, bet dārzeņi – mīksti. Kādi tie ir?

Lieliski pagatavotam gaļas sautējumam izvēlies vislabākās kvalitātes gaļu no specializētiem gaļas veikaliem. Pēc iespējas izvairies jau no gataviem, strogonovam paredzētiem, sīki sagrieztiem gaļas gabaliņiem. Vislabāk nopirkt skaistu fileju un sagriezt pašam. Vislabākie būs tie gabaliņi no dzīvnieka pleca, jo šāda gaļa gatavojot saglabās mitrumu.

Izvairies no liellopa, vistas vai cūkgaļas gabaliņu apviļāšanas miltos pirms cepšanas. Lai gan milti tik tiešām liek gaļai ātrāk apbrūnēt, ārējais izskats var būt maldīgs un gaļas gabaliņi vidū paliek kārtīgi neizcepušies. Tā vietā gaļas gabaliņus pirms apbrūnināšanas katlā, kārtīgi nosusina un apkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!