banāni maize kēkss
Foto: Shutterstock
Lai izceptu ideāli smaržīgo un kārdinošo banānmaizi, ir nepieciešami gatavi banāni. Tie ar daudzajiem brūnajiem punktiem, saplīsušo mizu un smaržojošie pa visu māju. Ko darīt, ja sakārojas banānmaizi, bet mājās ir tikai cieti banāni viegli zaļganiem kātiem?

Liek karsēties cepeškrāsni uz 150°C (bez ventilatora), sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru. Banānus pa vienam liek uz plāts un plāti – karstā cepeškrāsnī, ļaujot banāniem karsēties 30 minūtes. Lielākiem banāniem varētu būt vajadzīgas 40 minūtes.

Pēc 30 minūtēm banāni būs kļuvuši melni, mīksti, aromātiski, perfekti, lai tos izspiestu no mizas un pievienotu banānmaizes mīklai vai varbūt pankūku mīklai. Šādu aromātisku banānu biezeni var pievienot arī cepumu mīklai vai citām iecerētajām kūku mīklām. Piedāvājam 17 idejas maizēm, kēksiem un pankūkām ar banāniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!