Klasiskā variantā, putukrējumam, protams, var vienkārši pievienot šķipsnu smalki sarīvētas citronu miziņas, garšvielas vai zaļumu lapiņas. Taču tas var izbojāt saputotā krējuma tekstūru. Ir viens paņēmiens, kas palīdzēs saglabāt kā deserta vienmērīgo konsistenci, tā pievienoto bagātīgo garšu – saldā krējuma karsēšana.
Nelielu porciju saldā krējuma (aptuveni ¼ no tā, kas būs nepieciešams visas lielās porcijas pagatavošanai) ielej nelielā katliņā, uzkarsē, līdz tas ir vienmērīga siltuma, un ņem nost no plīts. Uzreiz pēc tam saldajam krējumam pievieno iecerētās garšvielas putukrējuma aromatizēšanai – citronu miziņu, maltus garšaugus (rozmarīnu kopā ar citronu miziņu, baziliku, ja putukrējumu ēdīs ar persikiem, vai piparmētru lapiņas, ja putukrējums tiks pasniegts ar šokolādes desertu) vai tējas lapiņas. Saldajam krējumam ar pievienotajām garšvielām ļauj ievilkties aptuveni desmit minūtes.