putukrējums, persiki, sieviete gatavo, gatavot kūku, deserts
Foto: Shutterstock
Varētu šķist, kas gan tur tik sarežģīts – pagatavot putukrējumu. Kārtīgi jāsakuļ vien saldais krējums, kuram pievienotas dažas karotes cukura vai pūdercukura, stingrās jo stingrās putās, kuras pie reizes ir pietiekami gaisīgas saldā ēdiena pievienošanai. Taču arī šajā vienkāršajā mākslā ir savi paņēmieni, kas palīdzēs izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem, kad kumosā iekļuvušas, piemēram, nevēlamas citronu miziņas. Kā pagatavot gaisīgo saldumu tā, lai baltajā krēmā nebūtu ne drusciņas no pievienotajiem krikumiem, bet tiktu pievienota gan garša, gan aromāts?

Klasiskā variantā, putukrējumam, protams, var vienkārši pievienot šķipsnu smalki sarīvētas citronu miziņas, garšvielas vai zaļumu lapiņas. Taču tas var izbojāt saputotā krējuma tekstūru. Ir viens paņēmiens, kas palīdzēs saglabāt kā deserta vienmērīgo konsistenci, tā pievienoto bagātīgo garšu – saldā krējuma karsēšana.

Nelielu porciju saldā krējuma (aptuveni ¼ no tā, kas būs nepieciešams visas lielās porcijas pagatavošanai) ielej nelielā katliņā, uzkarsē, līdz tas ir vienmērīga siltuma, un ņem nost no plīts. Uzreiz pēc tam saldajam krējumam pievieno iecerētās garšvielas putukrējuma aromatizēšanai – citronu miziņu, maltus garšaugus (rozmarīnu kopā ar citronu miziņu, baziliku, ja putukrējumu ēdīs ar persikiem, vai piparmētru lapiņas, ja putukrējums tiks pasniegts ar šokolādes desertu) vai tējas lapiņas. Saldajam krējumam ar pievienotajām garšvielām ļauj ievilkties aptuveni desmit minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!