Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka siera stendi veikalos gadu gaitā ir auguši vairākkārt apjoma un klāsta ziņā. Pasaulē vien ir zināmas vairāk nekā 1000 siera šķirņu. Taču kā saprast, kurš siers būs tas piemērotākais ēšanai? Padomus siera izvēlē sniedz Renārs Tumens, "Trikāta" siermeistars.

Plašajā sieru klāstā var apmaldīties, ja sāk piedomāt pie tā, kā tos iedala. Nepietiek jau ar to vien, ka ir četru dažādu pienu sieri – govs, aitas, kazas un bifeļa, tie vēl atšķiras pēc nogatavinātības, caurumu formas un citām pazīmēm. Kādām, uzzini tālāk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!