Vispirms jāizvēlas pareizie kartupeļi. Tiem ir jābūt cietiem, bez bojājumiem un plankumiem, šķirnei, kas nav pārāk miltaina un pēc vārīšanas saglabā savu formu. Tiem miza parasti arī ir plānāka un kartupeļi ātri izvārās. Miza var būt gan dzeltena, gan sārta. Latvijā audzētās, piemērotās salātiem kartupeļu šķirnes ir Adelina, Anuschka, Belana, Laura, Nicola, Valer un citas.
Izvēlies apmēram vienādus un lielākus kartupeļus ar seklām acīm, tie novārīti būs ērtāki sagriešanai kubiņos. Bet vari izvēlēties tieši pretēji - mazus kartupelīšus. Tādus pēc novārīšanas var vienkārši pārgriezt uz pusēm vai pat atstāt veselus.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit