salāti, jaunie kartupeļi, sparģeļi, rukola, mērce, pusdienas, vasaras maltīte, zaļās pupiņas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gatavojot salātus ar vārītiem kartupeļiem, visticamākais, ka receptē būs tikai uzrakstīts - novāra kartupeļus un sagriež gabaliņos. Lai cik tas neizklausītos dīvaini, kartupeļus salātiem arī jāmāk novārīt, jo tie izjukušie un miltainie salātiem īsti nederēs.

Vispirms jāizvēlas pareizie kartupeļi. Tiem ir jābūt cietiem, bez bojājumiem un plankumiem, šķirnei, kas nav pārāk miltaina un pēc vārīšanas saglabā savu formu. Tiem miza parasti arī ir plānāka un kartupeļi ātri izvārās. Miza var būt gan dzeltena, gan sārta. Latvijā audzētās, piemērotās salātiem kartupeļu šķirnes ir Adelina, Anuschka, Belana, Laura, Nicola, Valer un citas.

Izvēlies apmēram vienādus un lielākus kartupeļus ar seklām acīm, tie novārīti būs ērtāki sagriešanai kubiņos. Bet vari izvēlēties tieši pretēji - mazus kartupelīšus. Tādus pēc novārīšanas var vienkārši pārgriezt uz pusēm vai pat atstāt veselus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!