čuguna panna virtuves dvielis
Foto: Shutterstock

Čuguna pannas ir vienas no labākajām, lai pagatavotu garšīgu ēdienu. Tās ir biezas un labi uztur siltumu. Tās var izmantot uz plīts virsmas un pēc tam uzreiz pārlikt cepeškrāsnī. Tomēr čuguna panna neder visiem ēdieniem un, lai nesabojātu ēdienu, kā arī savu brīnišķīgo pannu, būtu jāzina, kurus ēdienus drīkst un kurus nedrīkst gatavot šajā pannā. Uz šo jautājumu atbild portāls Rodale's Organic Life autori.

Tomātu mērce

Čuguna pannā nebūtu vēlams gatavot skābus produktus, piemēram, tomātus. Tie var ne tikai sabojāt pannas taukvielu oderīti, bet arī pašu pannu. Bet vēl sliktāka būs pannā gatavotā tomātu mērce - tā garšos pēc metāla, īpaši, ja mērce čuguna pannā būs gatavota stundām ilgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!