skābēti kāposti
Foto: Shutterstock
Novembris ir kāpostu skābēšanas mēnesis. Turklāt tos ir ļoti viegli ieskābēt arī mājas apstākļos. Pašam skābējot kāpostus, tu vari izvēlēties, ko garšas dažādības nolūkos tiem pievienot un ko - ne, par ķīmiskajiem konservantiem vispār nerunājot, kuru pievienošanas nepieciešamība rūpnieciski skābētajiem kāpostiem ir man neatminama mīkla.

Mājas apstākļos kāposti nav jāskābē uzreiz mucā, var ieskābēt arī tikai vienu vai divas trīslitru burkas. Mūsu ģimenē kāpostus cenšas skābēt jaunā mēnesī, tad tie ir kraukšķīgi un piemēroti salātiem. Vecā mēnesī skābēti kāposti sanāks mīksti.

Lai skābētu kāpostus, būs nepieciešama kāpostgalviņa, apmēram divi vai trīs burkāni, sāls, lauru lapa un piparu graudi. Kāpostiem burkānus var arī nepievienot, bet, ja tos izmanto, izvēlas pēc iespējas saldākus burkānus. Noteikti burkānu vajag pagaršot. Ja tas nav salds un ir bezgaršīgs, tādu burkānu labāk nepievienot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!