Mājas apstākļos kāposti nav jāskābē uzreiz mucā, var ieskābēt arī tikai vienu vai divas trīslitru burkas. Mūsu ģimenē kāpostus cenšas skābēt jaunā mēnesī, tad tie ir kraukšķīgi un piemēroti salātiem. Vecā mēnesī skābēti kāposti sanāks mīksti.
Lai skābētu kāpostus, būs nepieciešama kāpostgalviņa, apmēram divi vai trīs burkāni, sāls, lauru lapa un piparu graudi. Kāpostiem burkānus var arī nepievienot, bet, ja tos izmanto, izvēlas pēc iespējas saldākus burkānus. Noteikti burkānu vajag pagaršot. Ja tas nav salds un ir bezgaršīgs, tādu burkānu labāk nepievienot.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit