spageti ķirbis, rudens, ķirbju nūdeles
Foto: Shutterstock
Lielajā ķirbju klāstā, kas nu pieejams teju visur, jo raža ir tik bagāta, ka vēl novembrī visaktuālākās ir ķirbju zupu receptes, var atrast tādas ķirbju šķirnes, kas pārsteidz ar savu garšu. Tāds ir arī spageti ķirbis – tam ir izteikti šķiedrains vidus, no kura pagatavot garšīgu maltīti, kas patiešām atgādinās garos makaronus. Taču kas jāzina, lai spageti ķirbi pagatavotu patiešām garšīgu? Piecus nelielus padomus sagatavojis portāls "Thekitchn".

Nedaudz par pašu spageti ķirbi – tas reizēm tiek dēvēts arī par spageti dārzeni. Spageti ķirbis var būt gan krēmīgi baltā krāsā, gan izteikti dzeltens, gan gaiši oranžs. Savu stiegraino tekstūru ķirbis iegūst tad, kad tiek pagatavots. Svaiga ķirbja mīkstums ir stingrs un viendabīgs. Uzturvērtības ziņā tas ir lielisks dārzenis, jo satur maz kaloriju, tas ir bagātīgs ar beta karotīnu un A vitamīnu, kā arī B grupas vitamīniem.

Ja ķirbis ir pārāk ciets, lai to pārgrieztu uz pusēm – cep veselu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!