Vārīšana ir tas paņēmiens, kas ļauj dārzeņiem pievienot garšvielas gatavošanas laikā. Taču karstajā ūdenī bieži vien var arī pārvārīt sastāvdaļas, un kartupeļi, burkāni vai brokoļi izjūk, kā arī ūdens "savāc" dārzeņu garšu. Bet ātri pagatavojamie dārzeņi, piemēram, pupiņu pākstis, pieprasa piedevas, piemēram, sviestu vai eļļu. Tieši tāpēc pākstis garšo tik labi salātos.
Tvaicēšana ir vēl viens lielisks gatavošanas paņēmiens, ar ko saglabāt dārzeņiem raksturīgo garšu. Turklāt dārzeņi būs pavisam nedaudz kraukšķīgi. Tomēr šī metode derēs tad, ja tiek gatavota neliela porcija, tāpēc vispiemērotākie tvaicēšanai būs brokoļi, ziedkāposti un burkāni.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit