Foto: Shutterstock
Aukstajā rudens sezonā, kad atgriežamies pie prāvajiem pusdienu un vakariņu šķīvjiem, kuros izkārtota gaļa, dārzeņi un kāda mērce, vairāk uzmanību pievēršam tam, kā sastāvdaļas pasniegtas un kā garšo. Kas jādara, lai vārot, tvaicējot, sautējot ziedkāposti saglabātu maigo garšu, burkāni - saldumu, bet pupiņas neizjuktu? Zināšanas atsvaidzināt palīdzēs šie nelielie padomi, kā ar minimālu piepūli pagatavot dārzeņus maltītei garšīgi.

Vārīšana ir tas paņēmiens, kas ļauj dārzeņiem pievienot garšvielas gatavošanas laikā. Taču karstajā ūdenī bieži vien var arī pārvārīt sastāvdaļas, un kartupeļi, burkāni vai brokoļi izjūk, kā arī ūdens "savāc" dārzeņu garšu. Bet ātri pagatavojamie dārzeņi, piemēram, pupiņu pākstis, pieprasa piedevas, piemēram, sviestu vai eļļu. Tieši tāpēc pākstis garšo tik labi salātos.

Tvaicēšana ir vēl viens lielisks gatavošanas paņēmiens, ar ko saglabāt dārzeņiem raksturīgo garšu. Turklāt dārzeņi būs pavisam nedaudz kraukšķīgi. Tomēr šī metode derēs tad, ja tiek gatavota neliela porcija, tāpēc vispiemērotākie tvaicēšanai būs brokoļi, ziedkāposti un burkāni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!