cepti kastaņi vīns
Foto: Shutterstock
Ceptus kastaņus varētu salīdzināt ar lieliem riekstiem. Tos var izmantot kā uzkodu pie glāzes sarkanvīna vai piedevu pie dažādiem ēdieniem, līdzīgi kā izmanto riekstus.

Lai arī pie mums neaug ēdamo kastaņu koki, tomēr tos veikalā tagad, rudenī, var nopirkt. Turklāt tie jāgatavo tieši šajā laikā, līdz Ziemassvētkiem, jo pēc Jaunā gada kastaņi sāk izkalst ļoti intensīvi un vairs nav piemēroti cepšanai.

Ja nopirktie kastaņi šķiet apkaltuši, tos pa nakti izmērcē ūdenī, līdzīgi kā pupas. Ja kastaņi ir svaigi, tos nemērcē. Nākamajā diena mērcētos kastaņus ņem laukā no ūdens un noslauka sausus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!