Medus un sinepju marināde
Sastāvdaļas: 1 kg filejas, 3 ēdamkarotes medus, 4 ĒK Dižonas sinepju.
Filejas apsāla, sapiparo. Sajauc medu ar sinepēm un bagātīgi no visām pusēm apsmērē filejas, atstāj tās istabas temperatūrā marinēties apmēram 40 minūtes. Cep uz pannas vai grilē.
Majonēzes marināde
Sastāvdaļas: 500 g filejas, 1 ola, 6 ēdamkarotes majonēzes, 1 sīpols, 2 ķiploka daiviņas, sāls, melnie pipari.
Smalki sagriež sīpolu un ķiplokus. Bļodā samaisa visas marinādes sastāvdaļas, tajā iegremdē vistas filejas tā, lai tās būtu pilnībā nosegtas. Pirms marinēšanas filejas var sagriezt arī nelielos gabaliņos. Ļauj marinēties apmēram stundu, liekot fileju ledusskapī. Cep uz pannas vai grilē.
Apelsīnu un laima marināde
Sastāvdaļas: 2 filejas, 1 ēdamkarote eļļas, 2 ĒK medus, 1 laima sula, 1 apelsīna sula, 1 galviņa ķiploka, sāls un melnie pipari.
Smalki sagriež ķiplokus. Bļodā samaisa visas marinādes sastāvdaļas. Filejas sagriež nelielos gabaliņos vai izklapē plakanas, aplej ar marinādi un liek ledusskapī uz apmēram stundu, ik pa brīdim filejas apmaisa. Cep uz pannas vai grilē.
Jogurta marināde
Sastāvdaļas: 500 g filejas, 250 ml jogurta, 1 tējkarote ābolu etiķa, 100 ml citronu sulas, sāls, melnie pipari, kardamons, kurkuma.
Bļodā samaisa visas marinādes sastāvdaļas. Filejas sagriež nelielos gabaliņos, aplej ar marinādi un liek ledusskapī uz apmēram pusstundu. Cep uz pannas vai grilē.
Kefīra marināde
Sastāvdaļas: 1 kg filejas, 250 ml kefīra, 4 ķiploka daiviņas, sāls, melnie pipari.
Smalki sagriež ķiplokus. Bļodā samaisa visas marinādes sastāvdaļas. Filejas sagriež nelielos gabaliņos, aplej ar marinādi un liek ledusskapī uz apmēram pusstundu, ik pa brīdim filejas apmaisa. Cep uz pannas vai grilē.
Ja ar šīm marinādēm šķiet par maz, pagatavo vistas fileju citādāk. No "Tasty.lv" pavārgrāmatas izvēlējāmies vēl 10 variantus, kā vistiņu pagatavot šomēnes. Lai labi garšo!
Gardās burito bļodiņas ar rīsiem, pupiņām un vistas gaļu
Maltīte, kuru ne gluži nosaukt par salātiem – burito pildījums, kas pasniegts bļodiņās. Aromātiskajiem rīsiem pievienota svaigi spiesta laima sula, kas tiem piešķir īpašu spirgtumu, bet vistas filejas gabaliņi apviļāti pikantā garšvielu maisījumā. Košs un izteiksmīgs ēdiens, ar kuru ieskandināt brīvdienas.
Vistas šnicele ar lociņu pesto
Garda un garšaugiem bagāta šniceļu recepte – tās apvārtītas ne tikai miltos un rīvmaizē, bet arī sakultā olā, kurai pievienoti lociņi un pētersīļi. Gardākām pusdienām klāt arī lociņu pesto, bet kā piedevas var izvārīt kartupeļus.
Vistas fileja ar Parmezāna sieru un spinātu makaroniem
Gards veids, kā pagatavot iecienīto vistas fileju - panē to Parmezāna sierā! Savukārt makaronus pasniedz kopā ar ceptiem tomātiem, ikdienas maltītei piešķirot mājas restorāna noskaņu. Lai labi garšo!
Griķu biezputra ar vistas fileju un dārzeņiem
Garda un krēmīga griķu biezputra ar maigajiem vistas filejas gabaliņiem un dārzeņiem. Aromātisks un vienkāršs vakariņu ēdiens, kas turklāt būs gatavs vienā mirklī.
Romiešu salāti ar rīsu nūdelēm un vistas gaļu
Ideālie pusdienu salāti, kurus pagatavot ņemšanai līdzi uz darbu vai ātrai maltītei. Pats patīkamākais – tajos var izmantot iepriekšējā vakarā pagatavoto vistas fileju, ceptu vai vārītu. Bet pievienotie dārzeņi, sezama sēkliņas un piparmētru lapiņas patīkami atsvaidzinās maltīti.
Vistas fileja estragona mērcē
Vienkāršs un ātrs veids, kā sagatavot krēmīgu vistas fileju estragona mērcē. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.
Cepta vistas fileja ar citronu sviestu itāļu gaumē
Tik vienkārši pagatavojama un tik ļoti garšīga - ceptā vistas fileja ar citronu sviestu sniegs baudu pat visizsmalcinātākajam ēdājam. Pasniedz ar salātiem, ceptiem kartupeļiem vai citronu rīsiem. Vistas filejas būs gatavas ļoti ātri, tādēļ piedevas jāpagatavo, pirms sāk cept vistu.
Vistas fileja ar sinepēm un zaļumiem
Kas būtu diena bez vismaz vienas maltītes, kurā ir gaļa? Vistas filejas vari pagatavot simtiem variācijās, bet šī recepte būs īpaši viegla un garda – gaļai īpašu garšu un maigumu piešķirs gardās Dižonas sinepes.
Kijivas kotletes
Kijivas kotlete jeb cepta vistas fileja, kas pildīta ar ķiploku, zaļumu sviestu un kas cepta kraukšķīgā rīvmaizes garoziņā, iemantojusi slavu visā pasaulē.
Balzamiko un bārbekjū mērcē marinēta vistas fileja
Šī vienkāršā un supergardā ēdiena izcelsme ir Āfrika, kur tas tiek cepts uz oglēm. Protams, uz grila cepta, šī vistas fileja garšo izcili, bet tikpat nevainojama tā ir, arī cepta cepeškrāsnī - grila režīmā vai uz istabas grila.