Cepumiņu un piparkūku cepšanas drudzis nu ir sācies ar pilnu atspērienu – mājās virmo kanēļa, muskatrieksta un krustnagliņu smarža. Lūkojoties cauri daudzajām cepumu receptēm, nevar novērot konsekvenci – citās sviesta mīkla pirms cepumu cepšanas ir jāatdzesē, bet jau kādā citā piparkūku cepumu receptē mīklu izrullē un cep uzreiz. Kāpēc ir labāk pirms cepumu gatavošanas mīklu uz laiku ielikt ledusskapī?
Un ko dos tas, ka mīkla papildus būs izrullēta? Atbildi uz šo jautājumu sniedz "Thekitchn" portāla kulinārie eksperti. Cepumu mīklas, vienalga, vai tā ir sviesta vai kāda cita, atdzesēšana pirms cepšanas ļauj tiem saglabāt formu un nesaplīst, kad tie tikko izgriezti ar formiņām. Nevienam taču nepatīk, ka neizdodas vēl "jēlo" piparkūku pārcelt no galda uz cepamo pannu, un tā "pa ceļam" saplīst.
Cepumu un piparkūku cepšanas procesu krietni vien atvieglos kāds knifs – mīklas izrullēšana, pirms tā ielikta atdzist ledusskapī. Tas novērsīs mūžīgo problēmu ar pārāk siltu un mīkstu mīklu, un nevajadzēs uz pamatnes bārstīt daudz miltu.