turku zirņi, siltie salāti, veģetār ēdieni, sautējums
Foto: Shutterstock

Turku zirņi jeb aunazirņi, kā tos mēdz dēvēt, ir viens no tiem produktiem, kas noteikti būtu jāiekļauj pilnvērtīga uztura ēdienkartē. Tajos ir ne tikai maz kaloriju, bet arī daudz olbaltumvielu un proteīna. Turklāt pietiek ar nelielu turku zirņu porciju, lai cilvēks justos paēdis un drīz pēc ēdienreizes nebūtu jāmeklē kāds našķis.

Izrādās, turku zirņiem ir daudz vairāk pielietojumu, nekā tikai vienkārša to izvārīšana. "Onegreenplanet" apkopojuši 10 interesantus ēdienu veidus, kuru pagatavošanā var izmantot turku zirņus.

Gardas uzkodas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!