Olu kultenis ir tik vienkāršs, bet vienlaicīgi to var pagatavot tik ļoti dažādi, par to var uzdot tik daudzus jautājumus. Vai, olu sakuļot, tai pievienot pienu vai varbūt krējumu, bet varbūt labāk ūdeni? Bet varbūt neko? Kādu pannu lietot, kādu lāpstiņu? Un ko darīt ar sieru? To likt olā uzreiz vai beigās? Turklāt ir šefi, kas iemanījušies šī tik ātri pagatavojamā ēdiena procesu izstiept līdz pat stundai, ja sakultās olas, piemēram, karsē ūdenspeldē. Bet vai šīs pūles dod tik nozīmīgu efektu, tas ir vēl viens jautājums.
Ir daudz vienkāršāki veidi, kā kulteni izcept krēmīgu, apjomīgu un nevainojamu. Piedeva, kas neļaus kultenim saplakt, kas uzturēs krēmīgi gardos olu kunkulīšus ir kukurūzas vai kartupeļu ciete. Turklāt ciete ne tikai uztur kulteņa masu, tā neļauj olai tik atri sadegt un kļūt sausai, gumijotai un nebaudāmai. Citiem vārdiem - tā nodrošina olas krēmīgumu, nepieļaujot tās pārcepšanos. Izmēģini un salīdzini!