Kārtīgā latviešu gaļēdāju virtuvē bez kotletēm neiztikt – tās cepa mūsu vecvecmāmiņas, vecmāmiņas, mammas un mēs paši. Tāpat kā kotlešu cepēji, arī receptes ir visdažādākās. Kāds tās cep ar cūkgaļas malto gaļu, cits sajauc ar liellopa, vēl kāds kotletes gatavo tik vien, kā no vistas vai tītara gaļas.
Taču kā pagatavot vissulīgākās un garšīgākās kotletes, lai tās sanāktu perfekti brūnas, mīkstas un nemaz nebūtu saplakušas un cietas? Padomus smēlāmies no Calis.lv foruma, kurā kotlešu cepšanas noslēpumos dalījušās ēst gatavotājas. Ko tad tautas metodes iesaka?
Viens no ieteikumiem, kas forumā pieminēts vairākkārt – kotlešu masu nepārmīcīt, lai tā būtu pietiekami "gaisīga".
Cūkgaļas maltā gaļaMannaRīvmaizeSaldais krējumsSkābais krējumsTītara gaļaLiellopa maltā gaļakotletes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit